Derde kerstdiner De Herberg

Venray | Werkgroep De Herberg houdt op zondag 25 december, eerste kerstdag, voor de derde keer een kerstdiner voor mensen die het fijn vinden om samen met andere mensen het kerstfeest te vieren.

Het diner wordt vanaf 13.00 uur geserveerd in het zaaltje van de Paterskerk. "In de afgelopen jaren schoven velen bij ons aan tafel en werd er door iedereen volop genoten van een heerlijk, uitgebreid kerstdiner, een drankje, maar vooral ook van een gezellig gesprek aan tafel", aldus Netty van Reenen van de Werkgroep De Herberg. "De mensen kunnen voorafgaand aan het kerstdiner de heilige mis in de Paterskerk bijwonen en aansluitend door naar het zaaltje voor het kerstdiner. We gaan ook dit jaar ons uiterste best doen om het voor alle aanwezigen een fijn kerstfeest te laten zijn." Opgeven voor het kerstdiner kan tot zondag 18 december bij Tinie Claassen, telefoon (0478)571425 of mobiel 06-23596886. Voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen, bestaat er de mogelijkheid tot vervoer. Dit kan worden doorgegeven bij opgave. Vrijwilligers die willen helpen met vervoer, het ophalen en thuisbrengen van deelnemers aan het kerstdiner, kunnen dit doorgeven aan Johan van Reenen van de Werkgroep De Herberg, telefoon (0478)581562. Een eigen bijdrage voor het kerstdiner is niet noodzakelijk, wel welkom.


Lees-, schrijf- en computercursus

Venray | De bibliotheek in Venray verzorgt een cursus voor Nederlanders die meer zelfredzaam willen worden in allerlei dagelijkse situaties.

Daarbij is het verbeteren van de Nederlandse taal belangrijk. De cursus wordt elke dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur gegeven in de bibliotheek in Venray. De eerste les start op 10 januari 2017. Taal is niet het doel, maar een middel. Het helpt mensen vooruit. Als je niet goed kunt lezen en schrijven is een website begrijpen moeilijk. Ook geld pinnen of lezen van een bijsluiter is lastig. In de cursus De Kracht van Taal zorgen een taaldocente en vrijwilligers voor de les en begeleiding op maat. Er wordt gekeken wat de leervraag is. Het doel is om de zelfredzaamheid van de cursist te bevorderen. Onderdeel van de cursus is omgaan met de computer met behulp van het programma Klik&Tik. Belangstellenden kunnen een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. De Taalmeter wordt ingevuld, waarna een gesprek volgt met de docent waarin wensen, doelen en mogelijkheden besproken wordt. Het hele jaar kunnen mensen instromen. Aanmelden kan bij Marita Peeters via a-mail mpeeters@biblionu.nl.


BurgerTop Venray voor en door burgers

Venray | De BurgerTop Venray is er voor de burgers en wordt vooral door burgers van Venray georganiseerd. Naast het bestuur zijn er ambassadeurs en projectteamleden.

Bij het projectteam zijn Erik Peters en Wilco van der Bas recent aangesloten. Het doet het bestuur goed om te merken dat er zo enthousiast op het initiatief gereageerd wordt vanuit een diversiteit aan invalshoeken. Dit maakt de weg naar de BurgerTop Venray, die op 28 januari 2017 plaatsvindt, alleen maar sterker en mooier. Erik Peters zijn reden om een bijdrage te leveren aan de BurgerTop: "Als betrokken inwoner van Venray ben ik altijd bereid om mij in te zetten voor nieuwe initiatieven die het leefklimaat kunnen verbeteren. Het mooie van de burgertop vind ik dat we een dwarsdoorsnede van onze inwoners, zonder politiek of materieel belang, vragen om hierover mee te denken. Wat leeft er en wat kunnen we samen voor moois ontwikkelen dat geluk en welbevinden kan bevorderen op alle niveaus."

ilco van der Bas zijn reden om een bijdrage te leveren aan de BurgerTop: "Omdat tien meer dromen dan een, 100 meer weten dan 10 en 1000 meer realiseren dan 100 Venraynaren. En omdat ik Venray heb leren kennen als een zeer actieve samenleving; het op een dag samenbrengen van 1000 deelnemers uit onze betrokken gemeenschap, zal heel mooie dromen, ideeën en initiatieven opleveren. Als medewerker van de gemeente en als actieve vrijwilliger draag ik daarom mijn steentje bij aan de Burgertop Venray." Doordat het team van enthousiaste burgers steeds groter wordt, zal de BurgerTop als een olievlek dwars door de gemeente Venray heen, zijn bekendheid krijgen. De komende weken worden de ambassadeurs voorgesteld. Ook een bijdrage leveren? Mail dan naar info@burgertopvenray.nl of neem een kijkje op de website www.burgertopvenray.nl.


Specsaver steunt goede doelen

Venray | Voor het zevende jaar op rij bepalen de inwoners van Venray tijdens een stemronde welk goed doel een financieel steuntje in de rug krijgt vanuit hun lokale Specsavers winkel. Dertien goede doelen meldden zich dit jaar aan om hiervoor in aanmerking te komen. Het is nu aan het publiek om tot en met 12 december een stem uit te brengen op hun favoriete goede doel via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Stichting Specsavers Steunt keert ieder jaar een aanzienlijk bedrag uit aan goede doelen in de omgeving van haar 124 winkels. De goede doelen waar de inwoners op kunnen stemmen zijn zanggroep Schone Schijn, Wauw Wenst, Studio Rangel voor jonge musici/ Venrayse publiek, Stichting Peelmuseum America, Stichting Leergeld Venray, Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Meerlo-Wanssum, No Borders Showchorus, Lourdesgroep Maas en Peel, Koninklijke Harmonie Euterpe, Venray, Instrumentarium fanfare Les Montagnards, Hair – Venrode Voices, BijBiezonder en Ars Musica. Stemmen kan tot en met 12 december, 16.00 uur. Op 15 december maakt Specsavers Venray bekend voor welk goed doel de winkel gaat sparen. Het volledige overzicht van alle aanmeldingen is te vinden op http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/alle-goede-doelen/.