Afbeelding
Foto: Chris van Glabbeek, Overloon.

Prins Freek I in Overloon

Overloon | Freek Arts (41) is zaterdagavond uitgeroepen tot prins Freek I van het Overloonse Huibuukeland.

Prins Freek I wordt bijgestaan door prinses Marjon (Cremers, 32 jaar) en zijn persoonlijke adjudant Annemarie Bardoel. Een unicum in de Overloonse carnavalsgeschiedenis: een vrouwelijke adjudant. Prins Freek I en prinses Marjon zijn beiden geboren in Overloon. Sterker nog, ze zijn ook beiden van prinselijke huize. De vader van Marjon was prins in 1974 (Theo I) en de vader van Freek in 2001 (Paul II). Freek is in het dagelijks leven werkzaam als financial controller bij Elreka in Gemert. Marjon werkt als investment manager bij LIOF in Maastricht. In hun vrije tijd delen de twee veel hobby's. Samen maken ze graag verre reizen en samen zijn ze ook al jaren lid van Hofkapel Alzelaeve Plare.

Daarnaast gaat zij graag wielrennen en is hij drummer bij feestband Los Zand en grensrechter bij het vierde elftal van SSS'18. Ook zijn de twee al jaren betrokken bij Fanfare Vriendenkring. Freek houdt zich bezig met slagwerk en Marjon speelt op de bugel. Ook is zij secretaris van deze vereniging. Een echt fanfarekoppel en dat in het jaar dat Fanfare Vriendenkring 110 jaar bestaat. Voor de onthulling van het nieuwe prinsenpaar werden twee nieuwe raadsleden gepresenteerd; Roy Kuenen en Dennis Martens. Ook werden twee nieuwe bestuursleden voorgesteld: Rob Janssen en Joyce van
Glabbeek.

Foto: Chris van Glabbeek


Actie Peelparel

Venray | In 2017 bestaat de Lions-organisatie 100 jaar! Ook de Nederlandse Lionsclubs willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en willen een nationaal cadeau in de vorm van Tovertuinen voor 'Het Vergeten Kind' geven.

Opvanglocaties in Nederland zijn vaak erg somber en niet kindvriendelijk. Wanneer een kind noodgedwongen in een opvanglocatie belandt, is het belangrijk dat het kind zich veilig, vrij en fijn voelt. Daarom zorgt Stichting het Vergeten Kind ervoor dat de opvanglocaties in Nederland vrolijk en kindvriendelijk worden en blijven. Om dit doel te steunen heeft Lionsclub Venray Peelparel op zaterdag 15 oktober bloembollen verkocht op het Henseniusplein.

Op zaterdag 19 november zijn leden van Lionsclub Venray Peelparel tussen 10.00 en 16.00 uur aanwezig tijdens het kerstinspiratie-event bij Intratuin. Bezoek de clubwebsite voor meer informatie: www.lcvenraypeelparel.nl.