Afbeelding

SjanTé speelt voor Movember

Venray | Amusementsorkest SjanTé uit Ysselsteyn en omgeving speelt op zondag 27 november voor het goede doel Movember op het Schouwburgplein in Venray.

November staat al sinds jaar en dag in het teken van Movember. Mannen laten hun snor groeien en proberen hiervoor fondsen te werven om zo geld op te halen voor de bestrijding van prostaatkanker en teelbalkanker. In 2003 zaten twee Australische vrienden in een kroeg en ze kregen het over het feit dat de snor helemaal uit de mode aan het raken was. Ze wilden de snor weer terug brengen in het straatbeeld en spraken af om hun snor te laten staan. Vrienden en familie werden benaderd om dit ook te doen. Dit resulteerde in deelnemers die hun snor lieten staan.

Geïnspireerd door de moeder van een vriend, die geld inzamelde tegen borstkanker, besloten ze om deze actie te koppelen aan prostaatkanker en teelbalkanker; ziektes waaraan nog steeds te veel jonge mannen overlijden. Het aantal personen dat meedoet aan Movember is inmiddels gegroeid tot meer dan 5 miljoen deelnemers wereldwijd.

Ook de muzikanten van SjanTé hebben van heel dichtbij te maken met deze vreselijke ziekte. Daarom hebben enkele leden hun snor laten staan en heeft het orkest het initiatief genomen een benefietoptreden te houden. In samenwerking met theatercafé De Artiest staat er op het Schouwburgplein tegenover het theatercafé een grote podiumwagen met een geluidsinstallatie.

Om geld in te zamelen voor de Movember stichting kunnen er verzoeknummers aangevraagd worden tegen een vrijwillig geldbedrag. Op de tafels van het terras bij de Artiest liggen lijsten met nummers die aangevraagd kunnen worden. Het optreden duurt van 13.30 tot 17.00 uur.


Concert SOHV

Venray | Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV) houdt op zondag 20 november in de raadzaal van het gemeentehuis in Venray het concert Van Donau tot Rijn onder leiding van Sander Vredenborg.

Solist in het bekende trompetconcert van Haydn is de bekende trompettist Floris Onstwedder (1992). Aanvang 15.00 uur. Plaatsen reserveren kan via e-mail info@sohv.nl. Kijk voor meer informatie op www.sohv.nl.