Volharding geeft in slotfase winst uit handen

Volharding-Wittenhorst 2-4 (2-1).

Doelpunten: 3. Tim Brouwer 1-0; 32. Tim Brouwer (strafschop) 2-0; 34. Joost van Rensch 2-1; 83. Bart Spreeuwenberg 2-2; 85. Frank Peeters 2-3; 93. Denny Bongers 2-4. Scheidsrechter: Linders (Munstergeleen). Toeschouwers: 350. Gele kaart: Mark Blenckers, Tim Brouwer (Volharding), Bart Zanders en Joost van Rensch (Wittenhorst).

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Beurskens, Blenckers en Evers; Lenkens (86. Van den Bosch), Brouwer (64. Tissen) en Van Rens.

Door Henk Willemssen

VIERLINGSBEEK | Volharding leek zaterdagavond thuis tegen Wittenhorst uit het dal te klimmen in de eerste klasse D. Zeven minuten voor tijd leidden de Vierlingsbekers nog met 2-1. In de slotfase bezweek Volharding toch onder de druk (2-4) en leed de derde nederlaag op rij.

In de laatste twee duels met ZSV en Meerssen incasseerde Volharding tien tegentreffers. Daar kwamen er zaterdag weer vier bij. Toch stond de defensie goed. Tot aan de 2-2 gelijkmaker was Wittenhorst nauwelijks gevaarlijk geweest. Trainer Sjoerd van der Coelen baalde dan ook van de nederlaag. "Dit is frustrerend. Op een hoger niveau gelden er andere wetten", heeft hij inmiddels ervaren. "Organisatorisch stonden we prima. Na rust hadden we op 3-1 moeten komen. Dan was het heel anders gelopen." Van der Coelen doelde op de grote kans die de zojuist ingevallen Rick Tissen na 65 minuten kreeg. Na een misverstand in de Horster defensie kreeg Tissen vrije doorgang maar hij mikte de bal net langs het doel. In plaats van 3-1 werd het in de 83e minuut 2-2. Die gelijkmaker betekende de nekslag voor de dapper strijdende Vierlingsbekers.

De rood-witten begonnen in de vrieskou uitstekend. Bij de eerste corner was het al raak. Van net buiten de zestien haalde Tim Brouwer schitterend uit. Onhoudbaar verdween de bal in de kruising: 1-0. Wittenhorst kwam niet in zijn spel en het gedreven Volharding liet de bal rondgaan. Op het middenveld excelleerde aanvoerder Mark Blenckers. Na ruim een halfuur maakte de Horster centrumverdediger Bart Spreeuwenberg hands binnen de zestien. Arbiter Linders stond er bovenop en hij wees gedecideerd naar de stip. Tim Brouwer kende geen twijfel en joeg de bal hard en zuiver binnen: 2-0.

Twee minuten later viel onverwacht de 2-1. Rechterspits Joost van Rensch kregen even de kans voor een doelpoging. Zijn punter verdween in de verre hoek: 2-1. Doelman Job Vullings leek verrast en reageerde niet. Wittenhorst zette aan en probeerde nog voor de thee langszij te komen. Tweemaal was Frank Peeters dicht bij de 2-2. De eerste keer greep Patrick van Kempen prima in waardoor Peeters net geen vrije doortocht kreeg. Bij de tweede poging was doelman Vullings al gezien maar de sterk spelende Roel Gerrits trapte de bal voor de doellijn weg. Na de pauze trok Volharding zich terug en Wittenhorst vervolgde zijn offensief. Na ruim een uur vroeg Tim Brouwer, die vlak voor rust stevig werd aangepakt, om een wissel. Zijn vervanger Rick Tissen had bij zijn eerste balcontact het duel wellicht kunnen beslissen.

Gaandeweg de tweede helft voerde Wittenhorst de druk steeds meer op. Spits Willem Heijnen ging onderuit binnen de zestien. De bezoekers claimden tevergeefs een penalty. Volharding bleef overeind tot de fatale 83e minuut. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon goalie Job Vullings net niet bij de bal. De opgekomen Bart Spreeuwenberg tikte de 2-2 binnen. Die tegenslag kwamen de Vierlingsbekers niet meer te boven. Terwijl Wittenhorst nieuwe moed putte en twee minuten later zelfs op voorsprong kwam. Na een steekbal door de defensie scoorde Frank Peeters de 2-3. Volharding gaf zich niet zomaar gewonnen en joeg in de slotfase op de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf links van Rick Tissen kon Mark Blenckers inschieten maar de bal smoorde in het overvolle doelgebied. Tom Kessels kreeg een herkansing maar hij kon de bal niet meer vol raken. Diep in de blessuretijd mocht Patrick van Kempen halverwege de vijandelijke helft nog een vrije trap nemen. Job Vullings kwam uit zijn doel en verscheen in het Horster strafschopgebied. De bal werd weggewerkt waarna invaller Denny Bongers het lege doel vond: 2-4. Arbiter Linders floot direct voor het eindsignaal.