Afbeelding

Jubilarissen St. Catharina

Leunen | Tijdens de jaarlijkse Caecilia-avond zijn drie jubilarissen van Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide in het zonnetje gezet.

De niet aanwezige Roel Litjens werd onderscheiden met het zilveren insigne voor zijn 25-jarig lidmaatschap van de harmonie en enkele jaren bij de blaaskapel. Het was twaalf jaar actief in het bestuur tot januari 2016. In september 2013 nam hij ook de taak als interim voorzitter op zich. Erelid Piet Smits kreeg voor zijn 50-jarig lidmaatschap het vergulde insigne met zirkonia opgespeld. Hij was dertig jaar lid van de vereniging en tien jaar bij de blaaskapel. Hij was onder andere oprichter van de muziekcommissie en is vier jaar secretaris geweest. Ook was Smits de samensteller van het boekje 60 jaar geschiedenis van de fanfare. Verder was hij een van de oprichters van de Vrienden van de harmonie en is daar actief als penningmeester. Erelid Wim van Osch, 70 jaar lid, kreeg tevens het vergulde insigne met drie zirkonias opgespeld. Hij is ruim 50 jaar lid geweest waarvan 32 jaar bestuurslid. Hij was medeoprichter en 29 jaar leider van de blaaskapel. In 1995 heeft hij hiervoor een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.


Kaal of Kammen

Venray | Vier vrienden uit Venray - Joep Walraven, Cas van Haren, Rutger Herder en Casper Looman – zijn op dinsdag 22 november te zien in het tv-programma Kaal of Kammen van AVROTROS.

De uitzending op NPO3 begint om 17.40 uur. Ze gingen voor een echte, stoere uitdaging. De vier 13- en 14-jarigen uit Venray. Allereerst maakten zij zelf in Vlakwater bij de Speeltuin Speelvlak een stukje film, waarin de jongens duidelijk maakten op een schommel en een wipwap dat zij aan iets groters en stoerders toe waren. Het filmpje werd met enthousiasme door de redactie van het programma Kaal of Kammen van AVROTROS ontvangen. "Begin november werden we ontvangen in een oud en leeg elektriciteitspand in Geertruidenberg. Na een kort welkom en instructie kregen we een shirt en baseballjas van Kaal of Kammen aan. Gewapend met een microfoontje op het shirt begon de dag", aldus Casper. In Kaal of Kammen, het jeugdprogramma wordt gepresenteerd door Sascha Visser, strijden iedere week vier teams van beste vrienden tegen elkaar. In dit uitdagende spelprogramma laat Sascha ze de meest idiote, spannende, bizarre en smerige opdrachten doen. De verliezers verliezen echt veel, want zij moeten hun hoofd kaal scheren.