Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Concert SOHV in gemeentehuis

Venray | Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV) houdt op zondag 20 november in de raadzaal van het gemeentehuis in Venray het concert Van Donau tot Rijn onder leiding van Sander Vredenborg.

Solist in het bekende trompetconcert van Haydn is trompettist Floris Onstwedder (1992, foto). Onstwedder begon als twaalfjarig jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow, solotrompettist van het Concertgebouworkest, en studeert nu bij Theo Wolters aan het conservatorium van Maastricht.

Hij won diverse prijzen zoals de Stichting Jong-Muziektalent-Nederland, het Prinses Christina Concours en de eerste prijs op het Europese Yamaha Trompetconcours 2009 in Hamburg. Hij was finalist van de prestigieuze competitie Aeolus Wettbewerb in Düsseldorf. Onstwedder is regelmatig te zien en horen in Nederland. Hij was op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, het Prinsengrachtenconcert (2009) en onlangs bij De Tiende van Tijl. Hij timmert ook internationaal aan de weg. Hij volgde masterclasses bij grote trompettisten en maakte een soloconcerttour door China. Hij heeft dit concert nog nooit met een symfonieorkest uitgevoerd. Nu dus bij Symfonieorkest Helmond-Venray de primeur. Het concert start met de Ouverture Die Fledermaus van Johann Strauss jr., de opening en tevens muzikale samenvatting van de komische operette Die Fledermaus. Ook speelt SOHV onder meer de symfonie nr. 3 van Robert Schumann. Aanvang 15.00 uur. Plaatsen reserveren kan via e-mail info@sohv.nl. Meer informatie via www.sohv.nl.