Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Slagwerkgroep Oirlo op concours

Oirlo | Slagwerkgroep Ons Genoegen uit Oirlo neemt op zondag 20 november deel aan het bondsconcours van de LBT, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

Onder leiding van instructeur Bart Jeuken neemt de slagwerkgroep deel in de 3e divisie. Het is op 20 november ook precies vijf jaar geleden dat de slagwerkgroep voor de eerste maal op concours ging met Jeuken. Dat concours was toen in Schouwburg Venray, waar het Limburgs kampioenschap werd behaald. Meteen een mooi succes, dat werd opgevolgd door het Nederlands kampioenschap, dat in februari daaropvolgend in Winterswijk werd behaald. Nu is de groep vijf jaar verder en de club is gegroeid. Nu wordt er op een hoger niveau gemusiceerd en wil de groep zich weer eens meten met andere korpsen en dit gaat op 20 november gebeuren. De slagwerkgroep telt momenteel achttien leden en negen leerlingen. Het repertoire bestaat grotendeels uit concertwerken waarbij allerlei verschillende slagwerkinstrumenten worden gebruikt. Het gebruik van allerlei effectinstrumenten en melodische instrumenten is in de loop van de tijd steeds meer geworden. Daarom is de naam 'drumband' gewijzigd in 'slagwerkgroep'. Ter voorbereiding op het concours zijn er diverse extra repetities en
optredens.

Op zondag 13 november is er een optreden in gemeenschapshuis De Linde met Koninklijke Harmonie en Drumband Jong Nederland uit Horst, waarna in de laatste week voor het concours de puntjes op de i gezet kunnen worden. Het concert begint om 15.00 uur. Toeschouwers zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Het concours op 20 november wordt gehouden in het MFC Don Bosco in Heel en het optreden staat gepland om 9.45 uur. De uitslag van het optreden van de slagwerkgroep is om 13.00 uur. Zie voor meer informatie www.l-b-t.nl. Bij dit optreden zijn supporters natuurlijk van harte welkom. Degenen die mee willen met de bus, kunnen zich aanmelden bij Leo Peeters via e-mail leo.peeters@live.nl. De bus naar Heel vertrekt om 7.30 uur vanaf De Linde. De terugreis naar Oirlo is om 14.00 uur.