TransLogista Venray 2016

Oostrum | De eerste editie van TransLogista vindt op 13, 14 en 15 december plaats in Evenementenhal Venray.

Op deze vakbeurs worden de transport- en logistieksector samengebracht. Het exposantenveld krijgt steeds meer gestalte, evenals het kennisprogramma. TransLogista moet hét kennis- en netwerkplatform worden voor logistiek- en transportprofessionals uit de regio Venlo-Venray. Het gebied Venlo-Venray staat al acht jaar op rij op nummer één op de Logistieke Kaart. Ook voor de toekomst wil deze regio één van de Europese topregio's zijn voor logistiek. Evenementenhal wil met TransLogista de draaiende motor zijn achter de ontwikkeling in de regio. De vakbeurs speelt in op de behoeften van exposanten. "Zij geven aan positief te zijn over onze beurskoers en de potentie van regio Venlo-Venray", zegt Nicole van Leeuwen van Evenementenhal.

De ambitie van TransLogista 2016 is het verbinden van professionals uit de logistieke dienstverlening, primair actief in Zuid- en Midden-Nederland, België en Duitsland. De beursorganisatie liet eerder bij de bekendmaking van het nieuwe beursconcept en -titel weten te streven naar een interessante branchevertegenwoordiging op de beursvloer. Nu, ruim een maand voor TransLogista, is er een gevarieerd deelnemersveld dat bestaat uit onder meer A-Safe BV, Bulthuis Truck- en Traileronderdelen BV, Wolves Autoberging, Logitrade Logistic Systems BV, Movexx International BV, Van Gent Forkliftparts, TVH Group NV en Lukoil Netherlands BV.

Ook TopTruck en FROMM nemen deel aan TransLogista. De beursvloer is geopend van 15.00 tot 21.00 uur. Gratis e-tickets aanvragen kan via de website www.evenementenhal.nl/translogista-ve. Inschrijven als exposant is nog mogelijk. Meer informatie via de website www.evenementenhal/translogista.


Oude foto's bekijken

Venray | Elke derde woensdag van de maand organiseert RooyNet in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. een fotokijkmiddag.

Het doel is om bij oude Venrayse foto's relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld. De fotokijkmiddagen vinden plaats in Zorgcentrum Het Schuttersveld en de mensen die de middagen bezoeken, ondervinden geweldig veel plezier aan de oude foto's. Op woensdag 16 november vindt in de zaal van Zorgcentrum Het Schuttersveld van 14.30-16.00 uur de volgende kijkmiddag plaats. Iedereen is dan welkom om de oude foto's te komen bekijken en wellicht dat u zichzelf of familie, vrienden of bekenden op de foto's terugziet. De entree is gratis.


Kerstacties Lionsclub Venray

Venray | Rondom de feestdagen houdt Lionsclub Venray onder het motto We Serve twee acties voor het goede doel.

Leden van de club zetten zich in om in Venray een kerstdiner aan te bieden aan Venraynaren die met Kerstmis alleen zijn of het niet breed hebben. Dit doen zij door het bakken van verse warme stroopwafels in een gezellige ambiance.

Met de opbrengst wordt het jaarlijkse kerstdiner gesteund. De stroopwafels worden gebakken op vrijdagavond 16, zaterdag 17 en zondag 18 december op de Grote Markt naast de kerststal in Venray. Op donderdag 22 december serveren de Lions voor de dertiende maal een kerstdiner.

Samen met de Venrayse kookclub CoCuVe kookt een aantal leden in de keuken van 't Anker in Merselo een kerstdiner voor een groep van 65 mensen. Deze mensen zijn in samenspraak met hulpverlenende instanties uitgenodigd. De gasten worden opgehaald door de overige leden die zich chique hebben uitgedost. Ze worden tijdens deze avond getrakteerd op lekker eten, muziek, een kerstvertelling en samenzang. Na afloop wordt iedereen weer thuisgebracht.

Doordat de gasten zo genieten en zich zichtbaar in de watten gelegd voelen is dit kerstdiner ook voor de Lions elk jaar weer een hoogtepunt. Door de koop van een pakje stroopwafels wordt de actie ondersteund. Kijk voor meer informatie op www.lionsvenray.nl.


Lourdesreizen

Venray | Stichting Lourdeswerk Venray e.o. gaat volgend jaar tweemaal naar Lourdes. De reizen zijn geheel verzorgd en er gaan vrijwilligers mee voor verzorging of het duwen van rolstoelen.

Vanuit de organisatie gaan er Nederlandse artsen mee. De eerste reis is van 19 tot en met 24 mei en de tweede reis is van 2 tot en met 7 september. Dit zijn reizen per vliegtuig. Voor wie niet wil vliegen zijn er van 18 tot en met 25 mei en van 1 tot en met 8 september busreizen. Voor meer informatie: www. Lourdeswerk venray.com, telefoon 06-39081416, 06-11585147 of (0478)582849, e-mail bernadette@lourdeswerkvenray.com.

Imkervereniging Regio-Venray

Deurne | Imkervereniging Regio-Venray gaat eind januari van start met een basiscursus bijenhouden in Deurne.

Deze cursus is ook voor mensen uit de regio Venray toegankelijk en het lidmaatschap van de vereniging is het eerste jaar gratis. De praktijklessen zijn in Venray.

Imkeren is niet alleen een zaak van mannen, ook vrouwen en jongeren vanaf 16 jaar zijn van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmelding: Mart Wismans, e-mail bestuur@imkers-venray.nl. Of kijk op de website www.imkers-venray.nl.