De Mukkenstal start met zwemlessen.
De Mukkenstal start met zwemlessen.

Start zwemlessen

Leunen | BSO De Mukkenstal in Leunen start in maart van het komende jaar met zwemlessen. De lessen worden samen gegeven met professionele krachten van Laco. Laco exploiteert op dit moment ook het zwembad aan de Kempweg in Venray.

De Mukkenstal startte bijna vier jaar geleden als agrarisch kinderopvangcentrum. "Dat loopt heel goed", licht Monique Litjens de plannen toe. "Maar we wilden ook weer wat extra kunnen bieden aan de ouders en kinderen. Veel ouders komen hun kinderen ophalen om vervolgens naar de zwemles te vliegen. Dat bracht ons op het idee om dit op te pakken."

Op de boerderij wordt nu een bassin omgebouwd tot een modern zwembad met alle voorzieningen zoals kleedkamers, ouderruimte etc. "Een zwembad is wel leuk maar als je zwemles wilt geven heb je professionele krachten nodig. We zijn toen in gesprek gegaan met Laco en dat klikte eigenlijk meteen", aldus Monique.

"Bij Laco kijken we uiteraard ook steeds naar ontwikkelingen voor de toekomst. Er is een grote markt voor zwemlessen met kleinere groepen. Dat kunnen we in Venray niet faciliteren. Mensen uit Venray moeten bovendien naar andere gemeenten om hun kinderen daar te laten lessen", legt Wouter van Wegberg van Laco uit. "De plannen van Monique en haar man Paul spraken ons meteen aan en we gaan dit nu samen oppakken."

Ook bij de ouders zijn de plannen goed ontvangen. "We hebben al veel geïnteresseerden en op 6 maart gaan we van start. Ook kinderen die niet op de BSO bij de Mukkenstal zitten, kunnen les volgen bij De Mukkenstal. We gaan werken met groepen van zes tot acht kinderen en telkens een uur les."

Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met Laco Venray, telefoon 0478-512888.