Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Rozen voor Oranjebuurt

venray | Zaterdag trokken zeventien actieve Oranjebuurtbewoners door de Oranjebuurt in Venray. Doel van hun actie was meer bekendheid te geven aan de website www.oranjebuurtvenray.nl.

Ook werd bewoners gevraagd hun e-mailadres door te geven zodat ze in de toekomst geïnformeerd kunnen worden over het nieuws en de activiteiten in de Oranjebuurt. De bewoners reageerden blij verrast met deze persoonlijke benadering. Zeker toen ze de Oranjeroos zag en doorhadden dat het niet om mensen met een zware boodschap ging. In ploegen van vier personen hebben de actievelingen in minder dan twee uur bij alle ruim 500 woningen in de buurt aangebeld en hun boodschap afgeleverd. In de Oranjebuurt worden steeds meer activiteiten ontwikkeld. Naast de vrijdagse inloopmiddag bij Eva is onder andere de burenhulpgroep actief en wordt meegedacht over het parkeerbeleid en komende vrijdag is er de Sint-Maartensoptocht.


Lourdesreis 2017

Smakt | Lourdesgroep Maas en Peel houdt op 22 januari om 14.30 uur in het Pelgrimshuis in Smakt een informatiemiddag over Lourdesreizen.

De groep gaat van 17 t/m 25 mei met de bus en van 19 tot en met 24 mei en van 2 tot en met 7 september met het vliegtuig naar Lourdes. Dit zijn medisch verzorgende reizen, dit wil zeggen dat er Nederlandse artsen en verpleegkundigen meegaan voor de zorg van de deelnemers. Voor wie CZ verzekerd is kan een hoge korting aangevraagd worden. De reizen zijn geschikt voor jongere en oudere, zieke en gezonde mensen. Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse bedevaart. Informatie is verkrijgbaar bij Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl of kom naar de informatiemiddag.


Gestolen tractor

Venray | De politie heeft donderdag op de Deurneseweg in Venray een gestolen tractor in beslag genomen voor verder onderzoek.

Agenten zagen de tractor over de Deurneseweg rijden, op een gedeelte waar geen landbouwvoertuigen mogen komen. Bij het controleren van de tractor bleek dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd. De tractor was een dag eerder ontvreemd in Twente. De bestuurder, een 23-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.