Bjorn en Mieke openen vrijdag het nieuwe seizoen tijdens de 11e van de 11e in Maastricht.
Bjorn en Mieke openen vrijdag het nieuwe seizoen tijdens de 11e van de 11e in Maastricht. Foto: Henk Lammen

"Ik kreeg tranen in de ogen"

Venray | Bjorn en Mieke doen met hun nieuwe nummer 1000 Sterre ook dit jaar een gooi naar een finaleplaats tijdens het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). In hun eerste finale in 2013 verraste het duo al met Òs Bestaon, met hun nieuwe nummer bewandelen de twee opnieuw niet het geijkte pad.

Door Henk Lammen

Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts zijn de mannen achter het nieuwe nummer van Bjorn en Mieke. "Bij het opnemen van de demo in de studio vraagt Roel altijd of we nog iets aan te merken hebben. Bjorn en ik keken elkaar aan. Geen commentaar, het was goed. Top. Dat gebeurt eigenlijk nooit, maar we waren zo onder de indruk." Het nieuwe nummer van Mieke Janssen (31) en Bjorn Poels (29), beiden uit Venray, heeft dan ook een diepere lading. Het is geen autobiografisch nummer, maar is wel sterk beïnvloed door de persoonlijke gevoelens van schrijver Roel Gommans. "Roel heeft een heel roerig jaar achter de rug, waarin hij zijn vader verloor aan die vreselijke ziekte, kanker. Maar ook zelf vader is geworden." Wim Gommans was voor zijn zoon Roel een grote inspirator, een maatje ook om samen carnaval mee te vieren. En dan is hij er opeens niet meer. Het nummer is dan ook controversieel. "Het is prachtig hoe Roel zijn emoties in de tekst heeft verwerkt. En wat de mensen er uiteindelijk ook van vinden, wij zijn er enorm trots op." De extraverte zangeres geniet van een heerlijke cappuccino bij Kaffee Met. Aan een stortvloed aan woorden komt voor even abrupt een einde. "Toen ik de tekst voor het eerst las, kreeg ik tranen in mijn ogen. Zo mooi, zo treffend. Het nummer gaat echt ergens over. Een fucking pakkende tekst in combinatie met een positieve melodie. 1000 Sterre is ook een opbeurend nummer met een positieve strekking." De boodschap van 1000 Sterre is dan ook duidelijk. Zeik en zeur niet, geniet en vier carnaval. "Geniet van het feest, want het is echt niet zo vanzelfsprekend om het samen met je beste vrienden te vieren." Mieke is even stil, overpeinst haar woorden. Maar gaat dan weer vrolijk verder met praten. "Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die een goede vriend of vriendin heeft verloren. Waar je lief en leed mee deelde. Na zo'n verlies gaat het leven toch door."

Voor Bjorn en Mieke worden het drukke maanden. Het populaire duo opent vrijdag het carnavalsseizoen met een optreden tijdens de elfde van de elfde in Maastricht. Een week later zingt het duo tijdens de cd-presentatie van Weej Dreej en wordt een clip opgenomen bij het nieuwe nummer. Opnieuw een finaleplaats tijdens het LVK zou de kers op de taart zijn. "Dat zou fantastisch zijn om met zo'n prachtig nummer weer de finale te halen. Weet je wat het is?", vraagt ze. De kans om te antwoorden is er niet. "Het is een nummer om van te houden of je vindt het verschrikkelijk." Het duo levert ook een bijdrage aan de band Nachtwerk. Alles bij elkaar opgeteld, vult de agenda zich voor de twee artiesten. "We treden de komende maanden in heel Limburg op. Dat is voor ons een bevestiging dat we gewaardeerd worden om dat wat we doen. Mooier kan toch niet?", sluit ze opnieuw vragend af. Het antwoord van haar blijft deze keer uit……..