Dag van de Vrijwilliger

Venray | Match voor Vrijwilligers houdt op woensdag 7 december een avond voor alle vrijwilligers uit de gemeente Venray bij De Witte Hoeve in Venray.

Na jaarlijks een feestelijke bijeenkomst in de schouwburg, wordt het dit jaar écht anders. Niet de organisatie valt in de prijzen, maar vrijwilligers kunnen worden aangemeld voor De Pluum. Elke organisatie of vereniging kan één vrijwilliger aanmelden, die ook een echte pluim krijgt uitgereikt. Vrijwilligers kunnen worden opgegeven tot 15 november. Voor verenigingen en organisaties houdt Match de quiz Wieët ik veul. Quizboekjes kunnen worden opgehaald bij Match op 19 november tussen 12.00 en 13.00 uur.

Een gezellige middag met de eigen club vrijwilligers om verschillende vragen te beantwoorden, die alles te maken hebben met actualiteiten en met Venray en haar dorpen. Alles komt aan bod. De boekjes worden dan weer ingeleverd bij Match tussen 18.00 en 19.00 uur. Ook hiervoor kunnen organisaties zich opgeven tot uiterlijk 15 november. Op 7 december worden de vrijwilligers in stijl welkom geheten op de rode loper bij een in kerstsfeer omgetoverde Witte Hoeve. Er zijn hapjes en drankjes en doedingen zoals een casino, ijsjes, live-kerstliedjes en tussendoortjes die verrassen. Ook de winnaars van de Pluum worden in het zonnetje gezet en de quizdeelnemers krijgen hun laatste opdracht. Vervolgens wordt de winnaar gefêteerd met een grote beker. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via de website www.vrijwilligerswerkvenray.nl.


La Piazza blijft open na faillissement

Venray | Het restaurant La Piazza aan het Schouwburgplein in Venray blijft voorlopig open nadat dinsdag het faillissement is uitgesproken. Curatur Marcus Gerrits gaat in de tussentijd op zoek naar een kandidaat-koper die het restaurant wil overnemen.

In maart werd het restaurant overgenomen en er werd fors geïnvesteerd in het interieur. Al vrij snel werd de nieuwe eigenaar geconfronteerd met onvoorziene afvloeiingsregelingen voor een aantal personeelsleden, waardoor er steeds meer extra geld in de onderneming moest worden gestoken. Curator Gerrits is van mening dat de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat kansrijk is. Volgens hem heeft het restaurant een goede omzet, ligt het op een mooie locatie en heeft het een goede naam opgebouwd. Om die reden is ook toestemming gevraagd het restaurant in hartje Venray ook na het faillissement open te houden.


Geslaagde Bouw & Installatie Zuid-Nederland

Oostrum | De eerste editie van Bouw & Installatie Zuid-Nederland op 1, 2 en 3 november in Evenementenhal Venray kon rekenen op de belangstelling van 2.351 geïnteresseerden.

Exposanten keken positief terug op hun beursdeelname en waren zeer te spreken over de kwaliteit van de bezoeker. De organisatie bouwt nu het gelegde fundament van deze editie verder uit om in 2017 door te groeien. "We hebben een sterke basis voor de toekomst gelegd. We kunnen dit concept nu verder uitbouwen;" zei Pieter van Bussel namens Evenementenhal. De exposanten deelden zijn mening, waaronder Keylite Dakramen. "De vakbeurs is een goede toegevoegde waarde voor de promotie van ons product." Ook Qblades was positief: "We hebben ontzettend veel potentiële klanten ontmoet." Exposanten uit de regio waren ook tevreden over de vakbeurs, zoals Verhuurbedrijf Lumar uit Horst: "De beurs leverde ons goede leads op." IndiEco Group BV won tijdens Bouw & Installatie Zuid-Nederland de Innovation Award. Alle bezoekers konden op de drie beursdagen via een stembiljet hun gewenste winnaar invullen op het gebied van innovatie. De Participation Award ging naar Frico BV.

Deze prijs werd uitgereikt aan de exposant die volgens een onafhankelijke jury het beste uit zijn beursdeelname heeft gehaald.


Diabetes centraal

Venray | Diabetesvereniging Nederland Regio Limburg, werkgebied Venray/Venlo e.o., houdt op maandag 21 november een voorlichtingsavond met als onderwerp Diabetes en Zelfmanagement.

Zelfmanagement is een veelgebruikte term in de diabeteszorg. Wat verstaan we hieronder? Wat kan een mens met diabetes zelf managen en waarvoor heeft hij zorgverleners nodig? Word je beter van zelfmanagement en wat verandert er dan aan je diabetes? Hoe doe je wat nodig is voor je diabetes, terwijl je een 'gewoon' en prettig leven probeert te leiden? De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in De Kemphaan in Venray. Spreker is Jan Maarten, tolk, kaderarts Diabetes bij Cohesie.

Aanmelden voor 18 november bij Elly Keijsers via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl of via telefoon (0478)512995.


St.-Maarten

Venray | In de wijk Brukske in Venray wordt op vrijdag 11 november een St.-Maartensoptocht gehouden.

Om 18.15 uur dienen de deelnemers op het schoolplein van De Krokodaris te zijn. Vanaf 18.30 uur trekt de optocht vervolgens vanaf de school door verschillende straten in de wijk onder begeleiding van muziekkapel Lang Zôk. Na afloop is er voor de kinderen een verrassing.

Bij zeer slecht weer gaat de optocht niet door.