Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Open Coffee
Met bij Boonesta

Venray | De Open Coffee Met Horst-Venray vindt dinsdag 15 november van 8.30 tot 10.30 uur op locatie plaats bij Boonesta aan Keizersveld 25b in Venray.

Bij de vijf jonge ondernemers van Boonesta, dat sinds eind 2015 is gevestigd in Venray, staat alles in het teken van passie voor koffie met karakter. Ed Reijnders namens de organisatie van Open Coffee Met: "Elke maand organiseren we deze netwerkbijeenkomst en het is voor ons een logisch gevolg dat we een keer op bezoek gaan bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in wat ons samenbrengt: koffie."

De ondernemers van Boonesta delen naast een zaak ook een gezamenlijke passie. Barista Sid Faessen, ook bekend als Slow Coffee: "Bij ons staat alles in het teken van koffie met karakter. Om ervoor te zorgen dat liefhebbers kunnen genieten van de beste koffie hebben wij onze krachten gebundeld. Samen beheersen wij het koffieproces en zorgen dat elke slok een echte beleving is. Iedere barista heeft bij ons zijn eigen karakteristieke bijnaam. Zo hebben we Siebe van de Brink die zichzelf Mr. Fire noemt, Maarten Coenen is specialist als Mr. Espresso, Jeroen van Lier heeft goed ontwikkelde smaakpapillen als Mr. Taste en Freek van Lier neemt de gebruiker als Mr. Explorer graag mee op een ontdekkingsreis."

Ed Reijnders: "De heren produceren en serveren verrukkelijke koffie, verkopen daarnaast unieke theesoorten en handige tools om zelf een prachtig kopje koffie te serveren. Met het bezoek aan Boonesta krijgen de bezoekers van de Open Coffee Met Horst Venray een kijkje in de keuken, waarbij ze informatie krijgen over hun ondernemersplan, uitdagingen, oplossingen, doorzettingsvermogen en successen van de vijf heren."

Open Coffee Met Horst Venray is een vrijblijvende netwerkbijeenkomst waar zelfstandig ondernemers en ondernemende professionals elkaar op de derde dinsdag van de maand tussen 8.30 en 10.30 uur ontmoeten.

Foto: De vijf jonge ondernemers van Boonesta, van links naar rechts Mr. Slow, Mr. Fire. Mr. Espresso, Mr. Taste en Mr. Explorer.


Kerstboom Grote Markt gevraagd

Venray | De kerstdagen naderen met rasse schreden. De ijsbaan komt, er worden extra activiteiten in het winkelcentrum op touw gezet, maar een 'grote' kerstboom om de Grote Markt mee op te vrolijken is nog niet gevonden.

De Stichting Winterpret Venray is op zoek naar een geschikte boom en verzocht de redactie van nieuwsblad Peel en Maas om een oproep te plaatsen. Mensen die een geschikte boom in hun tuin hebben staan, of tips hebben, kunnen zich melden bij secretaris Bernie van Lierop van Winterpret via Bvanlierop@home.nl. De boom wordt keurig opgehaald, krijgt een mooie versiering en wordt op een prominente plek op de Grote Markt geplaatst.