DELA houdt lichtjesavond

Venray | Op vrijdag 25 november organiseert coöperatie DELA een lichtjesavond op het terrein van crematorium en begraafplaats Boschhuizen. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is de begraafplaats aan de Spurkterdijk in Venray sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Iedereen die iemand wil herinneren, is van harte welkom.

De lichtjesavond biedt nabestaanden de mogelijkheid om tijdens deze donkere maanden een bezoek aan de begraafplaats te brengen in een warme, intieme sfeer. Nabestaanden kunnen een kaars branden als een warme herinnering aan hun dierbaren.

Coöperatie DELA vindt het belangrijk om nabestaanden te helpen herinneringen levend te houden. Ramon Kusters, locatiemanager van crematorium Boschhuizen: "Zo tegen het einde van het jaar denken veel mensen vaak aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is in deze periode dan ook extra groot. Door de feestdagen, de korte, donkere dagen en het slechte weer is het echter juist moeilijker om het graf, strooiveld of urnentuin te bezoeken. Wij hopen op deze manier troost te bieden, met het licht van de kaarsen en mooie muziek. Daarnaast ontmoeten we iedereen graag binnen voor een warm drankje."

DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. Circa 2.400 medewerkers, 150 vestigingen en 42.000 uitvaarten per jaar in Nederland en België maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. Sinds de oprichting van DELA in 1937 geldt: samen sta je sterker en kun je méér bereiken. Vanuit de oorsprong in uitvaartverzekeringen en -verzorging bouwt DELA verder aan een steeds bredere dienstverlening. Zo heeft DELA ook een overlijdensrisicoverzekering en helpt de coöperatie bij vragen over testament, voogdij en schenking. Verder biedt DELA met haar spaarverzekering de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke rente geld opzij te zetten voor de lange termijn. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl.


Kerstinspiratie bij Intratuin Venray

Venray | Intratuin Venray is helemaal klaar voor de kerst en kan niet wachten om bezoekers te inspireren met de nieuwste trends en mooie producten. Kom daarom naar het Kerstinspiratie-event op zaterdag 19 november. Iedereen is tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom bij Intratuin Venray.

Er zijn verschillende activiteiten waar de bezoekers aan mee kunnen doen, zoals de workshops creatieve kerstboom en kerstfiguurtjes maken. Daarnaast komt 's middags de Kerst-elf voorlezen en uiteraard zal sfeervolle muziek en verwennerij niet ontbreken

De styliste van Intratuin Venray staat vanaf 10.00 uur voor de bezoekers klaar, bijvoorbeeld om antwoord te tegen op de vraag welk kersttype je bent en over (kerst)styling. Tijdens het kerstevenement worden ook meerdere workshops gehouden. Om 14.00 uur start speciaal voor kinderen de workshop kerstfiguurtjes maken. Volwassenen kunnen om 15.00 uur aan de slag met de workshop creatieve kerstboom maken. Opgeven voor beide workshops (tegen betaling) kan via de servicebalie van Intratuin Venray.

Tijdens het Intratuin Kerst-event zijn ook diverse lokale ondernemers aanwezig om hun creatieve inspirerende diensten te tonen. Intratuin Venray, Langstraat 133 in Venray. Kijk ook eens op www.intratuin.nl of www.bezorgeenbloemetje.nl.


Hal Open Darts

Oostrum | Voor dartliefhebbers is het mogelijk zich in te schrijven voor HAL Open Darts en HAL Masters in Evenementenhal Venray. Het dartsfestijn vindt in 2017 plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Inschrijven kan via de nieuwe website: www.halopendarts.nl.

HAL Open Darts en HAL Masters vieren in 2017 hun vierde editie. Vorig jaar kwamen maar liefst 834 darters uit 19 verschillende landen in actie. Martin Adams won de eerste twee edities. Vorig jaar ging de eerste prijs naar Darius Labanauskas. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van de NDB of een andere dartsorganisatie of vereniging. Iedereen die is gerechtigd om Winmau World Masters, Lakeside en Finder Darts Masters te gooien, mag deelnemen aan dit dartsevenement. Dit betekent dat iedereen die geen lid is van PDC of PDPA zich mag inschrijven. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving: www.halopendarts.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 10 maart 2017.

Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open. Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.000 euro aan prijzengeld verdeeld. Beide toernooien tellen mee voor de BDO-ranking, de Finder Darts Masters-ranking en WDF-jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters-kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau Wolrd Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

HAL Open Darts en HAL Masters vinden plaats in Evenementenhal Venray. Meer informatie over de locatie: www.evenementenhal.nl/venray.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is op zoek naar een penningmeester voor de Speel-O-Theek.

De functie omvat het regelen van alle financiële zaken en het maken van een begroting voor de gemeente. Bij deze functie is het niet nodig om te werken bij de uitleen. De penningmeester dient deel te nemen aan bestuursvergaderingen en te beschikken over een eigen computer. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.