College krijgt nieuwe werkplek

VENRAY | Burgemeester Hans Gilissen en de vier wethouders krijgen voor eind dit jaar een nieuwe werkplek in het gemeentehuis. Na ruim veertig jaar verlaat het college de bekende bestuursvleugel, aan de kant van de Grote Kerk.

B en W willen en krijgen een centralere plaats in het gemeentehuis. De bestuursvleugel ligt in een uithoek. Daardoor zijn collegeleden minder goed benaderbaar en zichtbaar voor de medewerkers. De nieuwe werkplek past ook beter bij de andere manier van werken. Met zo laag mogelijke drempels tussen de bestuurders en de organisatie.

Er worden nog meer aanpassingen gedaan in het gebouw. Vier jaar geleden, op 15 oktober 2012, werd het gerenoveerde gemeentehuis weer in de gebruik genomen. In december 2010 verhuisde de organisatie tijdelijk naar het voormalige Gilde-gebouw aan de Westsingel. De verbouwing kostte 23,1 miljoen euro.

Burgemeester en wethouders keerden daarna weer terug in hun opgeknapte bestuursvleugel. Gaandeweg bleek dat het toch geen ideale situatie is. Zoals meer afdelingen, onder meer het Werkplein, achteraf niet op een goede plek zitten. Ook deze afdelingen gaan binnenkort verhuizen. Alle klantcontacten worden gebundeld in de publiekshal. Door de verhuizing komen er dertien extra werkplekken bij. Tijdens piekmomenten was er soms een tekort.

De verhuizing gaat gepaard met een kleine verbouwing die 158.000 euro kost. Wanden, deuren en panelen worden verplaatst en plafonds en vloeren moeten worden bijgewerkt. Daarnaast worden de verlichting en het beveiligingssysteem aangepast aan de nieuwe situatie.