Inschrijving The Beatles nog open

Venray | Gelegenheidskoor The Beatles heeft al meer dan 30 aanmeldingen. Het gelegenheidskoor treedt samen met het Venray's Mannenkoor op tijdens het Eindejaarsconcert op 17 december in de Evenementenhal van Venray.

De mannen die meezingen komen vooral uit Venray en de kerkdorpen, en enkelen uit de omgeving van Boxmeer en Overloon. De jongste deelnemer is 18 jaar, de meesten zijn veertigers. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de dirigent van het Venray's Mannenkoor, Anton Kropivšek, hits van The Beatles gearrangeerd zodat deze geschikt zijn om met een mannenkoor te zingen. "Met deze bekende nummers kunnen we in slechts vier repetities een volwaardig optreden verzorgen met dit gelegenheidskoor", legt Anton uit. Niels de Klerk, manager van een beveiligingsbedrijf in Oostrum, vertelt waarom hij zich aangemeld heeft: "Ik ben een fervent voetballer, maar toch stop ik daar volgend jaar mee. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe hobby, ook weer in teamverband. Op feestjes en bruiloften krijg ik meestal de microfoon, omdat ik graag zing en het blijkbaar goed klinkt. Zingen in een koor is een soort van teamsport, en er is een derde helft. En dat laatste, daar ben ik best goed in! Bovendien wordt mijn zakelijke netwerk in één klap met de meer dan 100 leden van het Venray's Mannenkoor uitgebreid, en dat vind ik ook interessant. Ik heb enkele vrienden gevraagd om ook mee te doen, maar die twijfelen nog. Mijn vrouw komt in ieder geval kijken bij het Eindejaarsconcert, met mijn schoonvader en een deel van het voetbalteam. Ik heb er zin in!"

Een andere reden wordt aangegeven door Mat Classens, eigenaar van een pluimveebedrijf aan de Beekweg. Hij vertelt: "In Geijsteren heb ik tijdens een Lazy Sunday twee a-capellagroepen gehoord met mannen die ook lid zijn van het Venray's Mannenkoor. Enkelen kende ik nog uit mijn jeugd, en van hen had ik niet verwacht dat ze bij het koor zouden zitten. Wat ik daar hoorde, beviel mij wel. Mijn kinderen zijn heel muzikaal. Zelf weet ik het eigenlijk niet. Nu zing ik vooral in de auto en onder de douche. Mijn vrouw heeft mij gestimuleerd om me aan te melden, want ze vindt het belangrijk dat ik ook een vrijetijdsbesteding heb naast het drukke bedrijf. De tijd zal het leren of het me bevalt. Ik stap er open in nu, en het gelegenheidskoor is voor mij een vrijblijvende manier om het te proberen."

Aanmelden voor het gelegenheidskoor kan nog tot 20 november. De eerste repetitie begint op donderdag 24 november in De Witte Hoeve, en daarna elke donderdag tot het optreden op het Eindejaarsconcert. Aanmelden voor het gelegenheidskoor en het kopen van toegangskaarten is mogelijk via www.venraysmannenkoor.nl.


Testdag Kia bij VDNS Hansen

Venray | Op zaterdag 5 november houdt VDNS Hansen op Keizersveld 2 in Venray weer een MijnKia testdag. "Tijdens de MijnKia Testdag 2016 bieden wij de klant een gratis check aan op tien vitale punten. Als dank voor het bezoek ontvangt de klant een handige attentie: een Kia Key Finder", aldus Roland Hansen. "Bovendien is er extra veel voordeel te halen door de hoge eindejaarspremies op alle nieuwe modellen."

De MijnKia wintercheck is een gratis check ter waarde van 19,95 euro op tien vitale punten zoals motoroliepeil, koelsysteem, multiriem, accu, zicht, verlichting, banden, remsysteem, ophanging, uitlaat/ophangrubbers. Tevens is het voor de Kia-berijder de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met VDNS Hansen als hun nieuwe Kia-dealer met nieuwe en bekende gezichten. Uiteraard kunnen de bezoekers alle laatste modellen van Kia bij Hansen bewonderen. De testdag is van 9.00 tot 16.00 uur.


Piet Paulusma in Evenementenhal

Oostrum | Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Hagelstenen zo groot als tennisballen vielen uit de lucht en richtten een miljoenenschade aan. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld.

Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal Venray in samenwerking met ZLTO/LLTB voorafgaand aan Tuinbouw Relatiedagen Venray dit jaar het symposium 'Anticiperen op weersextremen'. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, trapt het programma af als 'keynote speaker'. Hij zal ingaan op de klimaatsveranderingen en de gevolgen hiervan.

Tuinbouw Relatiedagen Venray vindt dit jaar plaats op 29 en 30 november en 1 december in Evenementenhal. Deze editie focust zich nog meer op interregionaal bereik. Het deelnemersveld van de driedaagse vakbeurs bestaat onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt.

Aanmelden voor het symposium 'Anticiperen op weersextremen' kan via www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray. Meer informatie en openingstijden zijn ook te vinden op www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.