In Venray kan vanaf vrijdagavond 16 december weer drie weken lang geschaatst worden.
In Venray kan vanaf vrijdagavond 16 december weer drie weken lang geschaatst worden. Foto: Henk Lammen

Weer ijsbaan op Schouwburgplein

Venray | De knoop is de afgelopen week definitief doorgehakt. Net als vorig jaar zorgt de Stichting Winterpret Venray weer voor een ijsbaan op het Schouwburgplein in Venray. Vrijdag 16 december om 19.00 uur wordt de overdekte ijsbaan, die met 20 bij 29 meter iets groter is dan de schaatspiste van vorig jaar, feestelijk geopend.

Door Ron Koenen

Ook de Grote Markt in Venray wordt weer betrokken bij de winterse sfeer, zegt secretaris Bernie van Lierop van de Stichting Winterpret Venray. "De bedoeling is om, net als vorig jaar, de kerstperiode in het winkelhart van Venray feestelijk te beginnen met het evenement Kerstboom in het licht. In de grote kerstboom op de Grote Markt kunnen mensen, jong en oud, weer hun kerstwens hangen. Ook willen we op de openingsdag opnieuw het kerstspel door schoolkinderen laten uitvoeren. Vervolgens wordt de ijsbaan officieel geopend. De komende weken gaan we het programma samen met de verschillende partijen verder inkleuren."

Winterpret Venray kiest ervoor de horeca uit te besteden. "Vorig jaar waren er alleen wafels en chocomel bij de ijsbaan te koop. Dit jaar komt er een extra tent bij de ijsbaan te staan waar bezoekers terechtkunnen voor bijvoorbeeld een Hollandse maaltijd of glühwein. Vanuit de tent hebben ze ook goed zicht op de baan. Dat is een van de verbeterpunten die we naar aanleiding van de editie van vorig jaar hebben doorgevoerd. Hulsman neemt de horeca voor zijn rekening."

De ijsbaan, die tot en met 8 januari in het winkelcentrum blijft staan, kan weer doorgang vinden dankzij bijdragen van veel ondernemers en de hulp van tientallen vrijwilligers. "Zonder die steun is het voor ons als stichting onmogelijk om de ijsbaan te realiseren. Daar zijn we ze als stichting natuurlijk erg dankbaar voor." Nieuw dit jaar is ook de curlingcompetitie voor bedrijven. Deze competitie vindt in de week van maandag 19 december plaats. De finale wordt op zondag 8 januari gespeeld. Voor meer informatie kijk op de website www.winterpretvenray.nl of de Facebookpagina van Winterpret Venray of mail naar info@winterpretvenray.nl.

Peel en Maas TV zal net als vorig jaar van de openingsmiddag een reportage maken.