De Wiendbuul viert jubileum

WANSSUM | Carnavalsvereniging De Wiendbuul viert dit seizoen haar 6x11-jarig jubileum. Deze mijlpaal wordt in het weekend van 11, 12 en 13 november door de Wanssumse vereniging gevierd met optredens van bekende artiesten en een brunch voor het hele dorp. Daarnaast wordt in dit jubileumweekend de prins van 2017 bekendgemaakt.

Door Aron van Peer

De voorbereidingen voor het jubileumweekend begonnen vrijwel direct na carnaval 2016, vertelt bestuurslid Pim Verberkt. "We hebben misschien net een maand stilgezeten, dat had iedereen ook wel even nodig. Maar daarna zijn we als bestuur eigenlijk vijf dagen per week met carnaval bezig geweest."

En dat werk resulteert in een weekend dat op vrijdag begint met het jaarlijkse Wiendbuulebal. Op deze avond krijgen de Wanssumse carnavalsvierders 'hun' nieuwe prins te zien. Verberkt kan alvast iets verklappen over het uitkomen van de prins. "Het thema is 'Wie heeft Wanssum op de kaart gezet?'. Met een gala zetten we verschillende personen en organisaties uit het dorp in het zonnetje. En uiteindelijk hebben we met de prins van 2017 natuurlijk een nieuw persoon die Wanssum op de kaart gaat zetten."

Zaterdag organiseert de verenging het Vorstenroadsbal. En dat Wanssum dit jaar de organisatie op zich mag nemen is geen toeval. "We hebben al lang van te voren gevraagd om het dit jaar te mogen organiseren vanwege ons jubileum. Daarmee zijn we de eerste vereniging van de nieuwe dorpen in de gemeente Venray (Geijsteren, Blitterswijck, Wanssum) die het bal organiseren."

Op deze avond voor genodigden carnavalsverenigingen uit de gemeente Venray verwacht De Wiendbuul zo'n 600 gasten. Dat is ook de reden dat er voor dit weekend een andere locatie is gekozen. Normaal vinden de festiviteiten van De Wiendbuul plaats in De Zandhoek, bij OJC Midgard en in het VanWanssumcafé. Maar voor dit weekend wijkt de carnavalsvereniging uit naar de grotere Evenementenhal Wanssum.

In de evenementenhal is op zondagmiddag gelegenheid om De Wiendbuul te feliciteren tijdens de receptie. Voorafgaand aan deze receptie is er een gratis brunch voor carnavalsvierders uit Wanssum. "Daarmee willen we iets teruggeven aan alle mensen uit het dorp die onze vereniging een warm hart toedragen. Vandaar dat de brunch ook gratis is." Ook voor het Wiendbuulebal pakt de vereniging dit jaar flink uit. Naast de lokale drumband zullen grote namen als De Toddezèk, Kartoesj en Bjorn & Mieke hun opwachting maken in Wanssum op de avond dat de prins uitkomt.

Het uitkomen van de nieuwe prins is volgens Verberkt de laatste jaren veel spannender geworden omdat iedereen uit het dorp de nieuwe prins kan zijn. "Tot een aantal jaren geleden kwam de prins uit de raad van elf. Nu de prins uit het hele dorp gekozen wordt, is de spanning veel groter." Op de website van De Wiendbuul konden mensen uit Wanssum al stemmen op wie zij als jubileumprins verwachten. Er werd het meest gestemd op Rick Rutten, Dave de Koster en Jan Gielen. Of een van deze drie ook daadwerkelijk de jubileumprins van De Wiendbuul wordt, weten we vrijdagavond.


BurgerTop cafés

Venray | Wat vinden wij belangrijk in onze gemeente? Hierover gaat men op de BurgerTop met elkaar in gesprek. In de aanloop naar de BurgerTop Venray op 28 januari worden er enkele BurgerTop cafés gehouden.

Op die bijeenkomsten wordt inzicht gegeven in de organisatie van BurgerTop Venray en gaan de deelnemers samen in gesprek over wat zij willen voor de gemeente Venray. Hieruit volgen vele ideeën en behoeften die worden meegenomen in de aanloop naar de BurgerTop Venray op 28 januari 2017.

Op de volgende data vinden BurgerTop cafés plaats: woensdag 9 november in MFC Brukske in Venray, woensdag 16 november bij Stichting Wauw Speciaal Voor Jou in Heide, vrijdag 18 november in De Oelderse Halte in Oirlo, dinsdag 22 november in de raadszaal van het gemeentehuis in Venray, woensdag 23 november bij Roelanzia in Ysselsteyn en op donderdag 24 november bij D'n Tommes in Merselo.

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur met een inloop vanaf 19.00 uur.

Er is bewust voor een grote spreiding van locaties en avonden in de gemeente Venray gekozen, zodat er voor iedereen een geschikt moment is om deel te nemen. Inschrijven kan via de website www.burgertopvenray.nl. Voor meer informatie, email naar info@burgertopvenray.nl.