Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Burgerinitiatief Kiekweg van start

Venray | Het is nog mistig en stil om 9.00 uur 's ochtends, maar vier knalgele hesjes en één rode bewegen langzaam in de berm van de Kiekweg ter hoogte van de Veltumse woonhuizen.

Er klinkt een boorgeluid en daarna zware hamerslagen op hout. De eerste paal gaat de grond in. Om 12. 30 uur staan er 50 palen tussen de kruising Vliezenweg en Janslust netjes voorzien van reflectoren. De ene fietser blijft goedkeurend doorfietsen, de ander vraagt bezorgd wat dat toch allemaal moet betekenen en de mevrouw met haar hond is blij dat er eindelijk iets wordt gedaan aan 'haar' veiligheid. Het burgerinitiatief van omwonenden aan de Kiekweg, Brenner- en Everestlaan heeft het mogelijk gemaakt om tot een proefopstelling te komen in samenspraak en met geld van de gemeente uit het leefbaarheidspotje. Goede ideeën en een positieve instelling maken dingen mogelijk. Je kunt blijven mokken of wachten maar je kunt ook samen overleggen en de handen uit de mouwen steken. Het levert bovendien nieuwe kennissen op, want het clubje gele hesjes en één rode kende elkaar nog niet allemaal op die zaterdagochtend.

"Met dank aan de bewonerswerkgroep, ondersteund door het wijkplatform Veltum en de gemeente Venray is de wens tot meer veiligheid en lagere snelheden ingevuld", laat Anita Ebbing van wijkplatform Veltum weten. "Het is nu afwachten of het een succes wordt. De bedoeling is dat het gemotoriseerde verkeer van motor tot aan tractor niet meer met hoge snelheid de bermen inschiet en zonder gas terug te nemen elkaar kunnen passeren. Bermen zijn niet voor het verkeer, maar voor het groen en de leefbaarheid van ons buitengebied als uitloopgebied van de dorp- en wijkbewoners."


Sint in Venray

Venray | Ook dit jaar komt Sinterklaas op de zondag na zijn aankomst in Nederland naar Venray. Hij hoopt dat er op zondag 13 november weer heel veel kinderen op hem staan te wachten op de Grote Markt.

Het programma begint om 13.30 uur en Sinterklaas komt rond 14.30 uur aan. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing. Maar dat er heel veel pieten zijn die dansen, zingen en springen, is zeker.

De route die Sinterklaas volgt: Raayland College, St. Antoniusstraat, Mgr. Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en Grote Markt.