Circus Freiwald in Venray

Venray | Het Nederlands familiecircus Freiwald staat van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november opgebouwd in Venray.

De twee uur durende shows met veel dieren, acrobaten en clown Chef-Rie zijn te bekijken aan de Noordsingel. 'Een reis rond de wereld in 120 minuten', zo luidt de titel van de geheel nieuwe show. Op komische wijze belandt clown Chef-Rie samen met het publiek in spannende avonturen op bijzondere plekken. In razendsnel tempo wisselen de optredens elkaar af, en worden onder andere Spanje, Afrika en Walt Disney World bezocht. Bijna alle optredens worden uitgevoerd door de familie Freiwald. Ieder familielied beheerst meerdere circusdisciplines, van (lucht)acrobatiek tot het presenteren van verschillende circusdieren zoals kamelen, lama's, paarden en boerderijdieren. Extra attractie is de inbreng van een oriëntaalse show met vuurspuwen, meterslange wurgslangen en een echte Mississippi alligator.

De voorstellingen zijn op vrijdag 11 november om 17.00 uur, zaterdag 12 november om 17.00 uur en zondag 13 november om 14.00 uur. Reserveren wordt aangeraden en kan via www.circusfreiwald.nl of telefoon 06-42029659. De circuskassa op locatie is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.


Eerbetoon aan U2

Horst | LikeU2 staat op zaterdag 26 november bij Blok 10 aan het Wilhelminaplein 10 in het centrum van Horst op de planken. De bandleden brengen ook tijdens dit concert een eerbetoon aan hun vier helden uit Dublin.

Voor drummer Ger Joosten is het optreden in Horst een thuiswedstrijd. Hij woont tegenwoordig in Vierlingsbeek, maar groeide op in Horst. "Ik kijk ernaar uit en hoop veel U2-fans tijdens het optreden in Blok 10 te mogen begroeten. Tijdens onze show brengen we een gevarieerd repertoire ten gehore, waarin zowel het bekende en wat oudere werk van U2 natuurlijk prominent aanwezig is."

De formatie, die sinds kort weer flink aan de weg timmert met een nieuwe show, heeft een grote passie voor de Ierse rockband. "Zowel voor de muziek als de artiesten", beaamt Joosten. "LikeU2 is opgericht door Leon Claessens uit Roermond, onze gitarist. Na wat wisselingen in de samenstelling treden Leon en ik nu weer op met zanger Hans Reinders uit Weert en bassist Emiel Joosten uit Stramproy. Ook Hans en ik zijn mannen van het eerste uur. Samen hebben we meer dan vijftig jaar U2-ervaring. Iedereen die het U2-gevoel weer een keer wil meemaken, nodigen we van harte uit voor ons optreden in Blok 10."

LikeU2 noemt zich een coverband, geen tributeband. "Het gaat ons om de muziek, we imiteren de bandleden niet met hun kleding ofzo. We zijn geen look-a-likes. Wij blijven onszelf en willen samen met goede zang en de karakteristieke U2-gitaar-, bas- en drumpartijen een strakke, muzikaal sterke liveband vormen die de bezoekers meeneemt op een eigen U2-avontuur. Hits als Out of Control tot The Unforgettable Fire, van Bullet The Blue Sky tot Sometimes You Can't Make It On Your Own komen daarin natuurlijk voorbij."

Het concert in Blok 10 begint om 22.30 uur en entree bedraagt 5 euro. Voor meer bandinformatie kijk op www.like-u2.com of www.facebook.com/likeU2tributeband.


6000 euro voor St. Oda Merselo

Merselo | Fanfare en drumband St. Oda uit Merselo heeft haar beleid de laatste jaren afgestemd op het verwerven en behouden van jeugdleden.

Dit heeft tot resultaat geleid, want de vereniging beschikt over een groot jeugdorkest en onlangs zijn er weer vijftien leerlingen begonnen op een blaas- of slagwerkinstrument. Dit had wel tot gevolg dat het instrumentarium flink uitgebreid moest worden. De vereniging kreeg hiervoor een bijdrage van Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg van 3000 euro. In het kader van de Motie Volkscultuur heeft de provincie Limburg dit bedrag verdubbeld tot 6000 euro. De instrumenten zijn inmiddels in gebruik genomen door de vereniging.


Alzheimer Café Venray

Venray | Het Alzheimer Café Venray is weer open op maandag 14 november.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is Verdriet en afscheid. Gastspreker is psychiater Alphons van Nispen tot Pannerden. Het café vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Voor meer informatie: avondcoördinator Alzheimer Café regio Venray, Joke Halmans, telefoon (0478)583806.


Cursus Excel

Venray | Veel mensen gebruiken Excel. Maar zelf iets aan de opzet of werking van het programma wijzigen, is lastig. Leer programmeren in Excel en zet de toepassing naar je hand. Op vrijdagmiddag 11 november start bij de Senior Service Venray een cursus. Belangstellenden, van alle leeftijden, kunnen informatie vragen of zich aanmelden via e-mail jos.linders@home.nl of via telefoon 06-20019296.

Kunst in ziekenhuis

Beugen | In Maasziekenhuis Pantein loopt al enkele maanden een expositie van leden van het Boxmeerse kunstenaarscollectief Kunstkolk. Sinds kort is de collectie uitgebreid met werk van Wil Friesen en Anke van Gorp. De kunstwerken zijn nog tot januari te zien in het restaurant, achterin de grote hal, in het Stiltecentrum en op de eerste etage. Meer informatie is te vinden op www.kunstkolk.nl.