Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Prijswinnaars ballonwedstrijd

Venray | De Stichting Oldtimer Toertocht Venray heeft de prijzen uitgereikt van de inmiddels traditionele ballonwedstrijd tijdens de Venrayse oldtimerdag.

De ballon van de 8-jarige Thomas van Well uit Oostrum bereikte de verste afstand, maar liefst 195 kilometer. Dit was goed voor de eerste prijs. De tweede prijs ging naar de pas 2-jarige Isa Vergeldt uit Venray. Haar ballon legde een afstand af van 185 kilometer. Het goede doel was dit jaar het JouTou Sportzorg centrum Venray onder leiding van Rudy Verhagen. Uit handen van Henk Willems mocht Verhagen de prijs in ontvangst nemen.

Ruim 350 klassieke auto's stonden deze zomer weer op de pleinen in Venray. De 22ste editie van de Oldtimer Toertocht was daarmee opnieuw een groot succes.


Stella Domazos in Cambrinus

Horst | De Belgische zangeres Stella Domazos staat op zondag 6 november op het podium van Cambrinus.

Ze wordt bijgestaan door gitarist Jan de Bruijn. Opsmuk is deze zangeres en ook gitarist Jan de Bruijn vreemd. Tóch zullen de bezoekers die bij haar eerdere optredens in Cambrinus waren zich haar optredens met Jan de Bruijn absoluut herinneren. Jan de Bruijn is al meer dan veertig jaar een bekende in de, vooral Belgische, blueswereld en speelde op blues- en jazzfestivals als frontman of begeleider.

Zijn cv verraadt verder optredens met onder meer Johnny Copeland, Calvin Owens en Jo Lemaire. Dit optreden begint om 16.00 uur. Reserveren is mogelijk via www.cambrinusconcerten.nl en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.

Oud papier

Venray | Zangers van St. Frans haalt op woensdag 9 november oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2.

Het verzoek is om het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant neerzetten. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.

Sint-Maarten in Landweert

Venray | Sterrenschool de Klimboom houdt op vrijdag 11 november Sint-Maarten in de wijk Landweert in Venray.

De samenkomst voor de optocht is om 18.30 uur bij wijkgebouw 't Stekske. De optocht vertrekt met Sint-Maarten voorop.

Na afloop is er warme chocolademelk en wordt het verhaal van Sint-Maarten verteld.