De viering van Halloween in het winkelcentrum van Venray trok weer vele 'griezels'...
De viering van Halloween in het winkelcentrum van Venray trok weer vele 'griezels'... Foto: Rickus ten Brücke

Griezelen in winkelcentrum

Venray | Het winkelcentrum van Venray stond op (koop)- zondag 30 oktober enkele uren helemaal in het teken van Halloween, ook een uit Venray niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks veel belangstellenden trekt. Ook dit keer kwamen weer honderden kinderen af op het griezelfestijn.

De centrumondernemers in Venray vieren al een aantal jaren Halloween. Ooit begonnen als een probeersel, maar als bij de eerste editie uitgegroeid tot een groot succes.

Zondag tussen 13.00 en 16.00 uur werd onder een stralend zonnetje een kleur- en Halloween-verkleedwedstrijd gehouden, waarvoor door een aantal ondernemers prijzen beschikbaar werden gesteld. Tevens was Wow Ballonnen aanwezig om voor de kinderen heksenhoeden te vouwen.

Na de winkelsluiting ging de viering van Halloween in Venray nog even door met onder meer de 'trick-or-treath'-tocht, waarbij alle kinderen onder begeleiding, al dan niet verkleed, door het centrum liepen.

Bij de deelnemende winkeliers konden de kinderen een kleine traktatie krijgen, zoals groene ranja, snoepgoed en/of heksensoep.De winnaars van de verkleedwedstrijd, de griezeligst verklede kinderen, worden binnenkort bekendgemaakt.

De volgende koopzondag, op zondag 27 november, staat volledig in het teken van het sinterklaasfeest en wordt verzorgd door het Sint-Nicolaasgilde in Venray.