Afbeelding

Zomaarpop succesvol

Oirlo | Afgelopen weekend vierde Zomaarpop zijn 31e editie.

Het tweedaags evenement, georganiseerd door vrijwilligers van OJC Watjang, trok 1450 bezoekers en was hiermee drukbezocht. Bezoekers konden genieten van meer dan twintig acts verdeeld over drie podia. Het festival werd dit jaar één week verplaatst naar het tweede weekend van de herfstvakantie. Op de vrijdag trapte Condor uit Grubbenvorst af en later op de avond zorgde rapgroep SFB voor een grote climax. Samen met enkele gastartiesten zorgde de groep voor een show vol met hits waaronder My Love, Investeren In De Liefde en Wasteman. De soosstage werd de gehele avond gehost door evenementencollectief The Village uit Horst samen met gastartiesten uit de regio.

Een van de hoogtepunten op vrijdag was de van de Herman Brood Academie afkomstige band Electric Company. Op zaterdag was Palmsy dé grote verassing: deze vierkoppige Indierockband gooide hoge ogen op de soosstage. Aan Lotte Walda was de eer om af te trappen op de Mainstage, wat een uitstekende keuze was van de organisatie. Achtereenvolgens maakte punkband Indian Askin de verwachtingen waar op de mainstage. Deejay Bobby Fresh zorgde voor het slotakkoord in een volle soosstage. "Het succes van de 31e editie is een goede motivatie voor de vrijwilligers om volgend jaar weer een mooi festival neer te zetten;" zegt Laurens Hellegers, voorzitter van het Zomaarpopfestival. Volgend jaar vindt het festijn plaats op de vrijdag en zaterdag in het traditionele weekend, respectievelijk op 13 en 14 oktober. Foto's zijn te vinden op www.zomaarpop.nl of op de Facebookpagina.

Foto: FSB op de planken. Foto: Lotte Steeghs.


Kleindierenshow KSV Venray

Oostrum | KSV Venray e.o. houdt in het weekeinde van 12 en 13 november haar jaarlijkse kleindierenshow bij Wilms bestratingen aan de Stationsweg 175a in Oostrum.

Van konijn tot duif en van hoender tot watervogel, voor elke dierenliefhebber is er wel wat wils. Ook is er een roofvogelshow en zijn er doorlopend workshops bloemschikken. Verder is er een knuffelhoek met konijnen, maar ook de kippen laten zich hierin gewillig aaien. Voor groot en klein is er de tombola waarmee altijd een prijsje wordt gewonnen Ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

Op zaterdag duurt de show van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.