Danseressen van Kunstencentrum Jerusalem zijn te bewonderen in Viva Las Vegas.
Danseressen van Kunstencentrum Jerusalem zijn te bewonderen in Viva Las Vegas. Foto: Henk Lammen

"Het wordt een hele beleving"

Venray | Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray presenteert op zaterdag 19 november het themaconcert Viva Las Vegas in Evenementenhal Venray. Naast Euterpe en artiesten als Bouke Scholten (Elvis-imitator), RU2 en Geert Pelzer leveren enkele dansgroepen van Kunstencentrum Jerusalem hun bijdrage. Het concert begint om 20.30 uur.

Door Henk Lammen

"We zijn eigenlijk op een redelijk laat tijdstip gevraagd of we een bijdrage aan de show konden leveren. Ik heb meteen overlegd met twee danscollega's. Die waren meteen enthousiast en samen besloten we de uitdaging aan te gaan", lacht Myrna van Rens, die de regie van het dansgedeelte voor haar rekening neemt. Samen met de dansdocenten Karin Groenen en Kyara Meis presenteren de dansers van Jerusalem een gevarieerde bijdrage aan het muzikaal evenement, dat een brug bouwt tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas stage acts uit de jaren '70 & '80. Dansdocente Karin Groenen kan niet wachten om met haar groep op te treden. Voor haar en de danseressen is het evenement een echte uitdaging. "Met de hele groep dansen we een showdans op hakken op het nummer Fly me to the Moon. Het is een dans in een jazzy stijl. Zes dansers brengen daarnaast een moderne dans op Sweet Caroline, een nummer over de liefde", aldus Groenen. Het hoogtepunt moet de klassieker New York worden. "Met vier meiden opnieuw op hakken en bijzonder fraai uitgedost met veren." Kyara Meis heeft de selectiegroep Urban Dance van Jerusalem onder haar hoede. Net als voor Groenen is Viva Las Vegas een nieuwe ervaring. Haar groep danst op You Can Leave Your Hat On van Joe Cocker. "Normaal dansen we veel sneller. Het is nu om iets rustigs te doen, maar er wel leuk uit te zien en een goede show neer te zetten. Van echt stoer naar een showelement met het gebruik van stoelen. We dansen nooit met attributen, voor de groep zal het optreden een hele beleving worden. Iets totaal anders!"

Omdat het podium van de Evenementenhal Venray voor een groot deel in beslag wordt genomen door het orkest is de ruimte voor de danseressen beperkt. "In ieder geval kleiner dan dat we gewend zijn", zegt Van Rens. "Daardoor dansen we in kleinere groepen van maximaal twaalf dansers. Ook dat vormt weer een extra uitdaging, net zoals het feit dat de danseressen van Karin klassiek geschoold zijn. Ze gaan nu compleet uit hun comfortzone, naast techniek is nu vooral ook de presentatie belangrijk. Het showelement, het inleven in het thema. Meegenomen worden door het publiek. We kunnen nu een kant laten zien die de meeste mensen niet van ons kennen."

Evenementenhal Venray is voor de avond omgetoverd tot een 'casinowaardige' concertzaal waarbij originele rekwisieten niet ontbreken om het publiek in de Vegas sfeer te krijgen. Audio en lichttechniek zorgen ervoor dat de avond, inclusief afterparty, voor oog en oor een aangename verrassing is. Een avondvullend publieksvriendelijk concert voor jong en oud. Kaarten voor Viva Las Vegas zijn te koop via de website van Euterpe, www.euterpevenray.nl.