Wandeling IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdag 10 november een seniorenwandeling die start om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Sint Annaterrein in Venray.

Vlak bij het winkelcentrum van Venray ligt het Sint Annaterrein. Het middengedeelte van het terrein is gecultiveerd tot een parkachtig geheel en wordt gedomineerd door imposante gebouwen, monumentale bomen en lanen.

Er zijn gemengde bossen te vinden op stuifduinen, loofbos met veel dood hout dat bijdraagt aan de ecologische kwaliteit, maar ook kruidenrijke graslandjes die een waar eldorado vormen voor vlinders of zelfs restanten van een eeuwenoude akker. Vele milieus op een klein oppervlak met als gevolg dat ook vele planten en diersoorten hier een plekje hebben gevonden. Dichtbij huis, maar zeker de moeite waard. Deelname aan de wandeling is gratis.


Lampion maken in De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo mogen kinderen op zondagmiddag 6 november in het kader van Sint-Maarten een lampion maken. De lampion mag na afloop mee naar huis genomen worden. Tevens worden er oude ambachten gedemonstreerd zoals stroop maken. Tevens treden tijdens deze middag de koren Schola Catherina Utrecht, Carmina Servata uit Sevenum en het mannenkoor van de H. Hart Parochie Venlo op, tussen 13.00 en 16.00 uur. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De demonstraties op zondag beginnen om 11.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website www.museumdelocht.nl.