Venraynaar Ron Kleuskens (rechts), die na een mooie solo de 0-1 scoorde, probeert de bal te ontfutselen bij Jesse Rommen.
Venraynaar Ron Kleuskens (rechts), die na een mooie solo de 0-1 scoorde, probeert de bal te ontfutselen bij Jesse Rommen. Foto: Simone Swinkels

Venray te sterk voor SSS'18

SSS'18-Venray 0-2 (0-0).

Doelpunten: 66. Ron Kleuskens 0-1; 91. Armend Shala 0-2. Scheidsrechter: Senders (Veldhoven). Toeschouwers: 500. Gele kaart: Wout Janssen, Koen Verlinden en Teun van Bree (SSS'18), Joy Koenen, Danny Pelzer en Ruben van der Waerden (Venray).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten; Rommen (80. Franssen), Voesten, Lucassen (82. Hendriks) en Van Bree; Joosten (38. Pupovac) en Verlinden.

SV Venray: Strumpen; Van Dijck, Gielens, Koenen en Van der Waerden; Peeters, Pelzer en Egelmeers; Deenen, Shala en Kleuskens.

Door Henk Willemssen

OVERLOON | Ook de derde derby in de eerste klasse D tussen Venray en SSS'18 werd een prooi voor de rood-witten. In een zonnig Overloon won de Venrayse ploeg verdiend met 0-2. SSS'18 kwam sterk uit de startblokken, maar gaandeweg de eerste helft kantelde de wedstrijd. Na een weergaloze solo brak de snelle vleugelspits Ron Kleuskens de score open. In de slotseconden tikte Armend Shala nog de 0-2 binnen.

De Overloners streden voor wat ze waard waren. Zonder routinier Paul Janssen die op huwelijksreis was op de Azoren. Vanaf de aftrap ontpopte zich een felle derby. SSS'18 was in de beginfase sterker. De thuisploeg kreeg in de openingsminuten drie corners. Maar de zo gevreesde luchtmacht kwam telkens niet goed in stelling. Er waren twee halve kansen voor Bas Joosten die nog voor rust geblesseerd naar de kant moest.

Na zo'n twintig minuten nam Venray het initiatief over. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De Overloonse linksachter Cas Rutten had wel het lastig tegen Wesley Deenen die er vaak langs glipte. Voor het domein van de goed keepende Thomas Massop was er voor de Venraynaren geen doorkomen aan. De stugge Overloonse defensie, onder aanvoering van captain Wout Janssen, hield de rijen goed gesloten. "We begonnen wat onzeker", vond Venray-trainer Stef Sijbers. "Nadat Overloon was uitgeraasd hebben we het goed opgepakt. Het was vooral zaak op het middenveld geen balverlies te lijden. Om zo hun counters te voorkomen."

Na de hervatting drukte Venray door. Thomas Massop tikte een schot van Ron Kleuskens over de lat. De derby werd grimmiger en arbiter Senden moest na rust vijf keer geel trekken. Halverwege de tweede helft werd een Overloonse hoekschop afgeslagen. De bal belandde bij Ron Kleuskens die op de rand van zijn eigen strafschopgebied stond. De snelle buitenspeler slalomde langs enkele Overloners en hij dook voor het doel op. Met een dwarrelschot verschalkte Kleuskens sluitpost Massop. "Ik had na die lange ren nog net genoeg kracht over om te schieten", vertelde Ron Kleuskens. "Het schot werd nog even aangeraakt waardoor de bal iets hoger kwam en over de keeper verdween."

Sijbers was in zijn nopjes. "Ron zat ook goed in de wedstrijd. Dit moet hij vaker doen. Niet inhouden, alleen vooruit naar het doel gaan." Op het Venrayse middenveld maakte de 18-jarige Jarno Peeters een sterk debuut in de basis. Vanwege de fysieke kracht van de tegenstander gaf Sijbers de voorkeur aan de A-junior waardoor Abe Stiphout op de bank zat.

SSS'18 had nog een kwartwedstrijd om het derbyverlies af te wenden. Maar de Overloners hadden in de slotfase niet meer de kracht. Trainer Ales Jurcik ('geloof erin') vuurde zijn manschappen aan. Het mocht niet baten. Thomas Massop verrichtte enkele reddingen terwijl de paal een treffer van Danny Pelzer in de weg stond. Rechtsback Ken Wijenberg haalde nog een inzet van Armend Shala van de lijn.

In de slotminuut claimde SSS'18 tevergeefs een penalty na een handsbal van Danny Pelzer. Invaller Slobodan Pupovac schoot op de vuisten van doelman Jordy Strumpen en Wout Janssen zag zijn doelpoging net langs de paal verdwijnen. In de extra tijd brak Wesley Deenen door over rechts en Armend Shala tikte de 0-2 binnen. Arbiter Senders blies direct voor het eindsignaal.