Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Bieb vervult kinderwens

Venray | BiblioNu heeft kinderen opgeroepen om tijdens de Kinderboekenweek een speciale wens voor hun opa en oma door te geven.

Tijdens de feestmiddag hadden een flink aantal kinderen uit Venray hun wens ingeleverd. De origineelste wens is vorige week in vervulling gegaan. De achtjarige Eva Kienhuis werd blij verrast met toegangskaartjes voor het Limburgs Museum. Haar wens was om een keer met haar opa een museum te bezoeken.

Elly Jacobs, vestigingshoofd van de Bibliotheek Venray mocht het cadeau overhandigen.


APK-plak voor Frank Nelissen

Venray | De Ald Prinse Kompeneej van VV de Piëlhaas in Venray heeft in de oktober vergadering unaniem besloten hun APK-plak en erelidmaatschap 2016 uit te reiken aan Frank Nelissen.

Nelissen is geboren op 6 januari 1954 in Venray en woont samen met Ilona Grothausen in Venray. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in Venray, zowel in het culturele, maatschappelijke als sociale leven. Als lid van joekskapel Moj Zat, senator van de Piëlhaas, ambassadeur van Venray dementievriendelijk, bestuurslid stichting Kapstok, drager Zilveren Ereblijk van de gemeente Venray, drager onderscheiding 't Silveren Swaentje, beschermheer Schutterij 't Zandakker en voorzitter van Stichting Stadspark Venray. Hij sponsort en ondersteunt diverse culturele activiteiten waaronder De Piëlhaas en de instandhouding van religieuze cultuurschatten in Venray. Hij geeft op een bijzonder menselijke en hem zo kenmerkende manier invulling aan de diverse activiteiten en waarbij de humor altijd een bijzondere plek inneemt. Frank was als directeur/eigenaar van Nelipak een uiterst sociaal werkgever, die naast de bedrijfsactiviteiten ook oog had voor de mens achter de werknemer. Een baas met zoveel oog voor meer. Kortom een man, die aan alle criteria voor de APK-plak voldoet en dan ook met unanieme stemmen door de APK-leden als Plakkedrager 2016 is voorgedragen. De plak wordt uitgereikt op het jaarlijkse Hazediner op zondag 20 november in restaurant BRL aan de Hoenderstraat 10 in Venray tijdens een besloten bijeenkomst. Na afloop van het diner kan de jubilaris worden gefeliciteerd vanaf 21.00 uur.