Eerste zege volleybalsters

ActiveRooy-Havoc 3-2. Setstanden: 24-26, 25-22, 25-21, 15-25 en 16-14.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy behaalden zaterdagavond hun eerste zege in de tweede divisie. In sporthal De Wetteling werd Havoc, de nummer voorlaatst, met 3-2 verslagen. De eerste set ging nog naar de gasten (24-26), waarna de Venrayse ploeg met uitstekend spel en een prima servicedruk de volgende twee sets in de wacht sleepte: 25-22 en 25-21.

In de vierde set speelde ActiveRooy zwak en ging met royale cijfers onderuit: 15-25. In de vijfde en beslissende set leek Havoc de partij naar zich toe te trekken. De thuisploeg kwam echter uit een kansloze positie (10-14) terug op wilskracht en won alsnog de set: 16-14.

"Dit geeft een goed gevoel. Deze zege hadden we ook nodig", aldus speelster Femke Arts van de nieuwkomer in de tweede divisie.

Eindelijk winst Set Up

Set Up-Avance 2 4-0. Setstanden: 25-15, 25-19, 25-9 en 25-17.

Meerlo | Na enkele magere weken wonnen de volleybalsters van Set Up zaterdagavond in de eerste klasse met maximale cijfers van Avance 2: 4-0. In sporthal 't Brugeind in Meerlo imponeerde de thuisploeg met een goede passing en prima servicedruk. De vier sets werden dan ook met royale cijfers gewonnen: 25-15, 25-19, 25-9 en 25-17.

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Met een prima passing en degelijk aanvalsspel was Set Up enkele maatjes te groot voor de gasten en liep via 9-3, 15-7 en 21-14 naar 25-15. In de tweede set begon Set Up weer sterk (7-4), maar belandde vervolgens in een minder fase. De gasten kwamen zelfs op voorsprong (13-14), waarna de Meerlose volleybalsters zich herpakten en via 20-17 alsnog met 25-19 de set in de wacht sleepten. De derde set verliep erg soepel aan de zijde van Set Up. Het spel was goed verzorgd en er was een enorme servicedruk waar Avance 2 geen antwoord op had. Via 8-0 en 16-4 werd het uiteindelijk een klinkende setwinst: 25-9. In de vierde set begon Set Up opnieuw met een goede servicedruk en nam een ruime voorsprong: 12-4. Door goed aanvalsspel werd deze voorsprong uitgebreid naar 19-7 om vervolgens, na een kleine dip, te finishen op 25-17.

"Dit hadden we echt nodig", aldus speelster Mirthe Brands na afloop. "Na enkele mindere weken hebben we nu gelukkig vijf punten binnen."

Komend weekend heeft Set Up een vrij weekend. Op 5 november spelen de Meerlose volleybalsters tegen Hovoc 2. Het duel in Dendron Sporthal in Horst begint om 17.00 uur.

Volleyballers op dreef

ActiveRooy-Hajraa 3 3-1. Setstanden: 25-21, 25-13, 25-23 en 13-25.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy wonnen in de promotieklasse C met 3-1 van Hajraa 3.

In sporthal De Wetteling was de thuisploeg zaterdagavond in de eerste drie sets oppermachtig. Na winst in de eerste set (25-21) speelde ActiveRooy vooral in de tweede set in topvorm en won met ruime cijfers: 25-13. Ook de derde set ging naar ActiveRooy: 25-23.

In het besef dat de buit binnen was, verslapte de thuisploeg en gaf de gasten de gelegenheid om de eer te redden: 13-25.

Peter Nabbe wint golftoernooi

America | Peter Nabbe, voormalig doelman van SV Venray, heeft zondag Het Moment Golf Championship op zijn naam geschreven.

Op de banen van De Golfhorst was hij met 39 punten de concurrentie nipt voor. Het was de eerste editie van Het Moment Golf Championship. De organisatie kijkt tevreden terug op dit toernooi.

"Dat golfen zich in een steeds grotere belangstelling mag verheugen is een mooie ontwikkeling. Ook dat steeds meer jonge mensen de weg naar de golfbanen weten te vinden is prima", aldus medeorganisator Sjef Keijsers. "Golf is een combinatie van lopen en bewegen in een mooie groene omgeving wat het spel alleen maar aantrekkelijker maakt."

Dat golf populair is blijkt uit het feit dat het toernooi binnen drie dagen volgeboekt was en enkele inschrijvers teleurgesteld moesten worden. "Het toernooi krijgt zeer zeker een vervolg en voor volgend jaar zal het aantal deelnemers ongetwijfeld uitgebreid worden." Achter Peter Nabbe werd Frank van den Munckhof met 38 punten tweede voor Hans Arts met 35 punten.