Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Nick Janssen
fan van het jaar

Blitterswijck | De 8-jarige Nick Janssen uit Wanssum is zaterdag tijdens de Wout Poels fanclubdag in Blitterswijck uitgeroepen tot fan van het jaar 2016.

De leerling van groep 5 van basisschool de Peddepoel in Wanssum was alle fans te slim af tijdens de jaarlijkse quiz Petje Op, Petje Af. Tot het einde was het een spannende strijd op het dorpsplein van Blitterswijck. Alle vragen hadden betrekking op de carrière van Wout Poels.

Na een afvalrace van vele vragen bleven uiteindelijk drie kandidaten over onder wie de uiteindelijke winnaar en Hay Hermkens uit Meerlo. Hay is een kenner van Wout en was de eerste fan van het jaar. Maar de jonge Janssen, zoon van sponsor garage Janssen Wanssum, was iedereen te slim af door steeds met een oog naar de verrichtingen van Hay te kijken. Als Hay het petje af deed, volgde Nick automatisch. Uiteindelijk won Nick door het dichtst in de buurt de lengte van Wout (1.86 cm.) te raden. Uit handen van SKY-renner Wout Poels kreeg Nick de bij deze titel behorende originele SKY-shirt.

De fandag was voor alle kinderen een groot succes. Hoogtepunt was de Tour de Blitterswijck voor kinderen tot twaalf jaar door Blitterswijck. De jonge fietsers reden samen met Wout Poels vijf rondjes om de kroeg. Luid toeterend door de jurywagen vertrok het jeugdige peloton onder de grote roze boog van Liefde voor Limburg. Gade geslagen door ouders en grootouders en veel belangstellenden.

Op de foto Wout Poels en de 8-jarige fan van het jaar, Nick Janssen.