Fraaie revanche basketballers

Jumpers'76-Tracks Parkstad 81-60 (39-34). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurensse (30), Jorik Wulterkens (16) en Loek Claessens (15).

Venray | In sporthal De Wetteling namen de basketballers van Jumpers'76 revanche voor de nederlaag een week eerder tegen Tracks Parkstad (76-53). In eigen huis was de Venrayse ploeg nu een maatje te groot voor de gasten uit Heerlen: 81-60. Bij de rust stond de uitstekend spelende thuisploeg al met vijf punten voor: 39-34. In het derde kwart besliste Jumpers'76 het duel definitief door uit te lopen naar naar een verschil van achttien punten.

Door Henk Lammen

Vanaf het startsignaal was duidelijk dat het achttal van Jumpers'76 gebrand was op een overwinning. Met name Dirk Laurensse (foto) en Loek Claessens wisten met regelmaat te scoren en zorgden voor een 14-4 voorsprong na zes minuten spelen. Als antwoord grepen de bezoekers uit Hoensbroek terug naar hun full-court press, die vorige week zeer succesvol had gewerkt. Deze omschakeling bleek in beginsel succesvol, waardoor Tracks zich terug kon vechten in de wedstrijd. En met een 21-23 voorsprong zelfs het eerste kwart afsloot. Jumpers '76 had echter de afgelopen week flink getraind op het omgaan met de verdedigende druk. Door met name goed teamwerk wisten de heren enkele goede aanvallen neer te zetten en was het met name puntjes wisselen in het tweede kwart. Maar uiteindelijk wel in het voordeel van Jumpers. De thuisploeg kon gaan rusten met een kleine voorsprong 39-34. Waar de Venrayse basketballers nog wel eens problemen hebben de concentratie na de rust vast te houden, was daar afgelopen zaterdag in sporthal De Wetteling geen sprake van. Net als in het begin van de wedstrijd waren het weer Dirk Laurensse en Loek Claessens die zich met name met het scoren bemoeiden en hun ploeg op sleeptouw namen. Maar de kracht lag voornamelijk in het verdedigende werk van het team van coach Jan Kraus. De tegenstander wist in de eerste negen minuten na rust slechts vijf punten te scoren, tegenover 22 punten van de thuisploeg. Om het tij te keren, ging Tracks over op een zoneverdediging, maar Jorik Wulterkens had hier een prima antwoord op met in totaal vijf driepunters. Na het derde kwart was de strijd dan ook beslist: 62-44. In het vierde kwart probeerden de bezoekers zich nog terug te knokken in de wedstrijd, maar een echte vuist kon de Heerlense formatie niet meer maken. Jumpers'76 speelde het duel volwassen en nam ondubbelzinnig revanche voor de een week eerder geleden nederlaag tegen hetzelfde team.