Gén Viër staat dit jaar voor het eerst op de cd van De Piëlhaas.
Gén Viër staat dit jaar voor het eerst op de cd van De Piëlhaas. Foto: Henk Lammen

Gén Viër: Krek utzellefde

Ulestraten | Bij Marlstone Music in Ulestraten werd afgelopen zaterdag de nieuwe cd van vastelaovesvereniging De Piëlhaas uit Venray opgenomen. De vijf winnende artiesten/groepen van het liedjesfestival waren in de muziekstudio om hun nummers op te nemen.

Door Henk Lammen

Op de cd staan dit jaar Tamara en Stef Koonings, Kieës mit Kruut, Lizanne Arts, Gén Viër en Nevvenen. Na drie mislukte pogingen van Gén Viër was het dit jaar raak. Voor het eerst op de cd. Het drietal genoot met volle teugen tijdens de opnamen. "Ik vond het best wel spannend", zegt Djowie van der Sterren. "Samen met alle andere artiesten hebben we er een leuke dag van gemaakt." De nieuwe cd van De Piëlhaas is een verzameling van vijf totaal verschillende nummers. Met Krek utzellefde hoopt Gén Viër de komende maanden uit te kunnen pakken. "Ik ben benieuwd wat het eindresultaat is als de cd klaar is. Het is een funky nummer met veel rap. Hopelijk slaat het nummer aan. Het wordt druk met heel veel optredens, maar we hebben er enorm veel zin in."

De nieuwe cd van De Piëlhaas wordt ook dit jaar gepresenteerd tijdens de Hazepaeper op zondag 13 november. In verband met de verbouwing van Schouwburg Venray vindt het evenement dit jaar plaats in een tent bij café Hulsman.