Nederland Leest bij BiblioNu

Venray | Nederland Leest zet na tien succesvolle edities voortaan niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. Dit jaar is dat: democratie.

De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen maar ook aan het debatteren krijgen. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende, Morten van Anna Levander zijn de boeken die centraal staan. Volwassen leden van de bibliotheek krijgen tijdens Nederland Leest een speciale pocketeditie van een van de campagneboeken cadeau. Aan het boek is een Lofrede toegevoegd waarin een prominente Nederlander zijn of haar bijzondere relatie met het boek beschrijft. De boeken worden vanaf 1 november uitgedeeld. De boeken zijn ook als e-book te leen via www.bibliotheek.nl. De vestigingen van BiblioNu in Horst en Venray houden op woensdag 30 november om 14.00 uur een debatmiddag aan de hand van vooraf verstrekte stellingen. Per stelling worden de deelnemers ingedeeld in het voor- en in het tegenkamp. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze tenminste een van de drie boeken voorafgaand aan het debat gelezen hebben. Natuurlijk staat het iedereen vrij om de andere titels ook vooraf te lezen. Aanmelden voor de debatmiddag kan tot 20 november via e-mail horst@biblionu.nl of venray@biblionu.nl.


Handwerken

Oirlo | De dames van de handwerkclub uit Oirlo houden hun jaarlijkse handwerk- en hobbytentoonstelling op zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur in basisschool Eigenwijs in Oirlo. Er zijn kerstspullen en kaarten te koop en er is een cadeautafel. Verder is er iedere bezoeker een kleine attentie. De opbrengst gaat naar het goede doel.