Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Confetti Meets Confetti

Venray | Zaterdag 5 november geeft Close Harmony Group Confetti haar jaarlijkse concert. Dit keer met de toepasselijke titel Confetti Meets Confetti.

Confetti heeft namelijk nog twee andere koren uitgenodigd met de naam Confetti. Zo treedt ook het vrouwenkoor Confetti uit Helmond op met een repertoire dat bestaat uit musicals, vijftigerjaren muziek, klassieke liederen en populaire muziek. Het andere koor Confetti Marcanto komt uit Elshout en bestaat uit een dames en heren en vertolkt zowel Nederlands- als Engelstalige muziek bestaande uit evergreens- en musicalliedjes.

Het Venrayse Confetti heeft een gevarieerd repertoire waarbij aankleding en choreografie een belangrijke rol spelen. De a-capella nummers zijn favoriet, waarbij close harmony voorop staat. Maar dat niet alleen. Bekendheid kreeg Confetti in de loop der jaren ook door concerten te geven in de regio en door deelname aan muziekprojecten als de Proms van Leunen en Venray, optredens samen met het Venray's Mannenkoor, MMSK, RU2 en tijdens Venray Muziek Totaal.

Tapzingen werd ook een onderdeel van die optredens en er werd zelfs drie jaar lang medewerking verleend aan de carnavals-cd van De Pielhaas door het inzingen van bekende Venrayse carnavalskrakers in de vorm van een medley. In 2007 bracht Confetti zelf haar eerste eigen cd uit onder de naam Close. Dirigent Gertie Sikes heeft vanaf de oprichting naast de a-capella stukken het koor begeleid op de piano en keyboard en wordt ondersteund door Dolf Verbeek op de basgitaar. Sinds kort neem Inge Gielens de ritmische ondersteuning voor haar rekening. Door de jaren heen heeft Confetti ook verschillende concertreizen gemaakt. Overigens is Confetti nog op zoek naar mensen om de stemmen te versterken. Het concert vindt plaats in De Baank in Leunen en begint om 20.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of van te voren te bestellen via www.confetti-venray.nl.