Aanvaller Jimmy Lucassen van BVV'27 (links) draait weg van zijn tegenstander.
Aanvaller Jimmy Lucassen van BVV'27 (links) draait weg van zijn tegenstander. Foto: Lotte Kamphuis

BVV'27 buigt in slotfase

BVV'27-Boekel Sport 0-2 (0-0).

Doelpunten: 78. Joris Polman 0-1; 83. Joris Polman 0-2. Scheidsrechter: Rutten (Milsbeek). Toeschouwers: 100. Kaarten: geen.

BVV'27: Engels; Sil Arts (15. Jens Arts), Thiesen, Wijnhoven en Janssen; Gooren, Karman, Grguri en Verkoijen; Van Kempen (24. Lucassen) en Gelden (70. Smeets).

Door Henk Willemssen

BLITTERSWIJCK | BVV'27 wist thuis tegen derdeklasser Boekel Sport vijf kwartier lang stand te houden. In de slotfase trokken de Brabanders toch nog de bekerwinst naar zich toe: 0-2. De Blitterswijckse vijfdeklasser bood met een goede organisatie en enthousiast spel uitstekend tegenstand.

In de 78e minuut moest de prima keepende Davey Engels het hoofd buigen. Na een aanval over rechts schoot Joris Polman de bal strak in de verre hoek. Even hoopten de Blitterswijckers dat de treffer niet zou tellen omdat de bal dwars door het net vloog. Maar arbiter Rutten twijfelde niet en keurde het doelpunt goed: 0-1. De openingstreffer hing al veel langer in de lucht. In de tweede helft voerden de Brabanders de druk op. De BVV'ers raakten steeds meer in de verdrukking en ook de vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Vijf minuten na de 0-1 belandde de bal in een flipperkast voor het doel. Via Davey Engels caramboleerde de bal in de voeten van Joris Polman die zijn tweede treffer scoorde: 0-2.

De uitblinkende laatste man Tom Thiesen hield ondanks het verlies een goed gevoel over aan het bekerduel. "We hadden niets te verliezen", zei Thiesen. "We hebben onze taken goed uitgevoerd en we hoopten op een kansje. Verdedigend stond het goed. In de eerste helft kregen we ook wat mogelijkheden. Maar dit was een veel betere tegenstander dan we gewend zijn."

Trainer van Boekel Sport is Venraynaar Ruud Vermeer. Hij turfde negentien halve en hele kansen voor zijn ploeg. "Pas bij de vijftiende kans was het raak. Het rendement was veel te laag", vond Vermeer die een compliment uitdeelde aan BVV'27. "Die jongens hebben heel hard gewerkt. Omdat ze de ruimtes klein hielden werd het lastig. Zij probeerden zo lang mogelijk de nul te houden en omdat wij niet scoorden maakten we het onszelf ook moeilijk."

Trainer Jef Vels had zijn manschappen voorgehouden om niet te snel in te stappen. "Want dan zijn we verloren", zei Vels vooraf. Na acht minuten ontstond het eerste gevaar maar de attente Joeri Janssen tikte net op tijd de bal weg voor de schietgrage Boekelse spits. Even later verrichtte Davey Engels een miraculeuze redding. Na een van richting veranderd schot wist hij, vallend naar de andere kant, met zijn voet toch nog redding te brengen. Vels wisselde al na een kwartier Sil Arts. De middenvelder moest noodgedwongen rechtsachter spelen en dat ging hem niet best af. Zijn tweelingbroer Jens loste hem af. Even later moest Lou van Kempen geblesseerd naar de kant. Af en toe konden de geel-zwarten uitbreken maar echt gevaar wist de thuisploeg niet te stichten.

Op het middenveld speelde Willem Karman een puike partij. Vels bleef ook na rust hameren op de organisatie. Maar die brokkelde toch langzaam wat af. De leeg gespeelde spits Joey Gelden ging na zeventig minuten naar de kant. Uiteindelijk duurde het duel een kwartier te lang voor de dapper strijdende Blitterswijckers.