Er hangt een hoog kostenplaatje aan de renovatie van zwembad De Sprank.
Er hangt een hoog kostenplaatje aan de renovatie van zwembad De Sprank. Foto: Henk Willemssen

Zwembad te behouden?

VENRAY | Het CDA wil dat het zwembad in sportcentrum De Sprank voor Venray behouden blijft. Begin volgend jaar beslist de gemeenteraad of er een nieuwe overeenkomst wordt afgesloten met exploitant Laco.

Door Henk Willemssen

Als de gemeente zich terugtrekt, en er geen geld meer inpompt, dan lijkt na 25 jaar het doek te vallen voor het Venrayse binnenbad.

Vorige maand was er in De Sprank een discussieavond voor verenigingen, gebruikers en de politiek. "Het zwembad voldoet op dit moment aan een behoefte binnen en buiten de Venrayse gemeenschap. Dat blijkt wel uit alle reacties", zegt fractieleider Toon Loonen.

Het CDA ziet een toekomst voor de inmiddels verouderde accommodatie. "Winst kan behaald worden uit vermindering van het energieverbruik en het wegwerken van achterstallig onderhoud", aldus Loonen. "Met een goed onderbouwd toekomstbestendig plan kan het zwembad in Venray behouden blijven voor de komende jaren."

Ook D66 vindt dat Venray het zwembad niet mag verliezen. "Het moet blijven maar we wachten de onderhandelingen met Laco eerst af", zegt fractieleider Daan Janssen. D66 wil zich niet blindstaren op alleen de locatie van De Sprank. "We moeten bezien of het haalbaar is of dat er een alternatief gezocht moet worden."

inVENtief wijst op het hoge kostenplaatje. Naast de jaarlijkse bijdrage zal de gemeente ook moeten investeren in de renovatie. "De vraag is ten koste van wat", zegt Tino Zandbergen. "De portemonnee trekken voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en een verhoging van de jaarlijkse bijdrage is voor inVENtief nog geen 1-2-3-tje."