PP2: 'Tunnelvisie bij glasvezel'

VENRAY | Enkele partijen voorspelden al dat de garantstelling voor GlaswebVenray wel eens zou kunnen worden gezien als verkapte staatssteun. "Daar heeft PP2 al een halfjaar geleden voor gewaarschuwd. Maar het college was en is stokdoof voor deze signalen", zegt Carla Brugman.

Volgens PP2 is er sprake van de bekende tunnelvisie. "Het moet koste wat kost doorgaan", aldus Brugman. "Terwijl we enorme risico's nemen met een garantstelling voor Glasweb. Waar 80 procent van de burgers niet om heeft gevraagd en ook niet op zit te wachten. De kosten beginnen de spuigaten uit te lopen. Het is verdampt geld van de burgers, waar niets voor terugkomt."

Ook de PvdA hekelt de houding van het college. "Waarschuwingen genoeg, maar er werd niet naar geluisterd", constateert Henk Bisschops. Nu moet er alsnog een concurrerende selectieprocedure gevolgd worden. De PvdA meent, net als de SP, dat het raadsbesluit van 28 juni over de garantstelling moet worden teruggedraaid. Bisschops: "Er is sprake van een nieuwe situatie. Als we weten hoe het verdergaat, kunnen we ons straks opnieuw beraden op een eventuele garantstelling."