Van der Broeck nieuwe dijkgraaf

Oirlo | Patrick van der Broeck wordt de dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg. De algemeen besturen van de twee Limburgse waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei hebben dit vandaag unaniem besloten. De benoeming tot dijkgraaf bij Waterschap Limburg gaat in op 1 januari 2017, de startdatum van het nieuwe waterschap.

Patrick van der Broeck (50 jaar, Oirlo) is sinds 2006 als bestuurder met het openbaar bestuur verbonden. Eerst als wethouder van de gemeente Venray en vanaf 2011 als lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. Vanuit deze functies heeft hij ruime ervaring opgedaan met de ontwikkelingen die zich voordoen op het platteland, de waterveiligheid en de waterketen.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie en lid van het algemeen bestuur van Waterschap Roer en Overmaas Josette Van Wersch: "Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam Patrick van der Broeck als beste kandidaat naar voren. De vertrouwenscommissie kenmerkt hem als een echte verbinder die eerst goed luistert naar zijn omgeving en vervolgens bruggen slaat om mensen te verbinden en resultaat te boeken. Hij heeft een open stijl van communiceren, inspirerende uitstraling en uitstekende coachende kwaliteiten, waarmee hij als boegbeeld voor Waterschap Limburg kan optreden." Per 1 januari 2017 fuseren Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg.


Diakenwijding Cor Sonnemans

VENRAY | Cor Sonnemans uit Venray wordt op zaterdag 29 oktober tot diaken gewijd door bisschop Frans Wiertz tot diaken gewijd.

Het gebeurt tijdens de Heilige Mis om 10.30 uur in de kathedraal van Roermond. Een dag later, op zondag 30 oktober, assisteert Sonnemans voor het eerst als diaken in Venray.

Zowel om 9.30 uur in de Grote Kerk als om 11.00 uur in de Paterskerk. Tijdens beide missen zal hij ook de preek verzorgen. Na afloop van de dienst in de Paterskerk is er voor iedereen gelegenheid om Cor Sonnemans te feliciteren met zijn wijding tot diaken.


Nieuwe opzet Bouw & Installatie

Oostrum | Bouw & Installatie Zuid-Nederland viert op 1, 2 en 3 november zijn eerste editie in deze vernieuwde opzet. En het nieuwe concept in Evenementenhal Venray slaat aan, want de beursvloer biedt veel variatie met zowel aanbod voor de bouw- als de installatiesector. Het aanbod bestaat uit kwalitatieve A-merken zoals Vaillant en Van der Winkel. Verder heeft elke beursdag een specifiek thema en zijn er volop demonstraties op het demoplein.

'Educatie' is het thema van beursdag één. De jeugd heeft de toekomst en kundig personeel is essentieel voor bedrijven. Van 13.00 tot 15.00 uur vindt op de beursvloer een discussie plaats met als centrale vraag: Waarom is het lastig om aansluiting te vinden tussen de vakopleidingen en het werkveld? Aan het woord komen drie experts: Tjeu van der Laan (Gilde opleidingen), Jan Cromwijk (OTIB) en Jack van Boxmeer (Installatiewerk).

Netwerken en verbinden staat centraal op de tweede beursdag. Met het Meet & Match Event zorgt de vakbeurs 's ochtends voor gegarandeerde matches met mede-standhouders.

De laatste beursdag is omgedoopt tot Duurzame Donderdag. Om dit thema verder uit te lichten, vindt er een speciale editie van het Bouwontbijt plaats. Het Bouwontbijt verandert voor één keer in een 'Bouwlunch'. Deze bijeenkomst is voor iedereen die zich betrokken voelt bij het bouwproces. De 'Bouwlunch' vindt op 3 november plaats van 10.00 tot 13.00 uur. Er komen vier interessante sprekers uit de branche aan het woord over onder andere luchtdicht bouwen en duurzaam onderhouden. Vervolgens is er een lunch. Aanmelden kan via: http://bouwontbijt.com/bouwontbijt-in-venray. Op alle beursdagen zijn er demonstraties bij te wonen op het speciale demoplein. Het volledige programma van Bouw & Installatie Zuid-Nederland is te vinden op www.evenementenhal.nl/bouwinstallatie. De beursvloer is op alle dagen geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Parkeren is voor iedereen gratis.


Bezoekersrecord Limburgs Museum

Venlo | Afgelopen dinsdag heeft het Limburgs Museum in Venlo een nieuw bezoekersrecord bereikt. Het museum heeft deze dag meer dan 1000 bezoekers mogen verwelkomen en hiermee is nu al een nieuw record gevestigd.

"Vanaf 11.00 uur vanochtend toen we opengingen, heeft er continu een lange rij bezoekers aan de kassa gestaan. We zijn er ontzettend trots op dat we zo veel bezoekers mogen verwelkomen," aldus Linda Janssen, zakelijk directeur Limburgs Museum. De topdrukte is te danken aan de herfstvakantie en de recent geopende tentoonstelling 40 jaar Playmobel, een avontuurlijke reis door de tijd. Ouders en grootouders komen massaal met hun (klein)kinderen naar het museum om de wonderlijke wereld van het veelzijdige speelgoed te ontdekken. Vol verwondering worden de indrukwekkende diorama's bekeken en vol overgave wordt er bij de speeltafels gespeeld. "De kinderen krijgen er geen genoeg van en wij ook niet!" laat een enthousiaste moeder weten. Deze week kunnen kinderen ook nog eens hun eigen Playmobel figuur maken. Ze kunnen zelf alle onderdelen uitzoeken waarmee ze vervolgens helemaal zelf een uniek Playmobil figuur kunnen maken. Deze activiteit is alleen tijdens de herfstvakantie beschikbaar tot en met 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.

Zie ook www.limburgsmuseum.nl.