Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Noa Limburgs golfkampioen

Afferden | De zestienjarige Venraynaar Noa Janssen is zondag op golfbaan Bleijenbeek Limburgs jeugdkampioen golf geworden in de hoogste categorie.

Deze wedstrijd over 18 holes op de niet makkelijke golfbaan in Afferden liep niet helemaal zoals hij zich had voorgesteld. Janssen noteerde al vroeg in de wedstrijd een 8 op een hole en op de een naar laatste hole een 9, omdat hij meerdere ballen kwijtraakte. De andere holes speelde hij heel sterk. Met onder meer 6 birdies kon hij toch de winnende score binnen brengen, zowel bruto als netto, en werd daarmee Limburgs kampioen. Deze wedstrijd werd in het kader van de Limburg jeugd Trophy gespeeld. Dit is een tour van vier wedstrijden door het jaar heen tussen golfclubs in Limburg. Bij de jeugd tot 21 jaar is ook de laatste wedstrijd voor het Limburgs kampioenschap gespeeld. Janssen speelt competitie voor de Peelse Golf, maar is ook lid van Golfclub Geijsteren. Teamgenoot Hidde Feenstra van de Peelse Golf werd tweede op het kampioenschap en het team van Bleijenbeek won de algemene Limburg Trophy.


ZijActief

Oostrum | ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 8 november een Matroesjka-lezing en workshop in D'n Oesterham. De avond wordt gegeven door Olga Verstappen. Het schilderen van matroesjka is een bijzondere manier om de band tussen vrouwen te symboliseren. Deze pop, de moederfiguur, staat symbool voor groei en bescherming. Opgeven voor deze workshop kan tot 18 oktober bij Annelies Joosten via telefoon 580848 of e-mail hay.joosten@home.nl. Aanvang 20.00 uur.