Groene woonevent Intratuin Venray

Venray | Langzamerhand gaat iedereen weer van buiten weer naar binnen. Intratuin Venray is daar helemaal klaar voor!

Intratuin Venray zit boordevol (groen)inspiratie om het binnen weer supergezellig te maken. Kom daarom naar het groene woonevent op zaterdag 22 oktober. Intratuin Venray nodigt iedereen hiervoor van harte uit! Er zijn verschillende activiteiten waar de bezoekers aan mee kunnen doen, zoals een: stijl je kamer en win wedstrijd, verschillende workshops, demo's en de gratis oppotservice. En uiteraard zal een drankje en verwennerij niet ontbreken.

Vanaf 11.30 uur gaat de eerste ronde van de stijl je kamer en win!-wedstrijd van start. Laat je gevoel voor stijl zien en maak kans op mooie prijzen. De styliste van Intratuin Venray staat de hele dag voor de bezoekers klaar. Vragen over styling, planpotcombinaties of hoe je een hoekje in je huis-/tuin kan opfrissen? Kom langs en stel je vragen gratis aan de styliste vanaf 10.00 uur. Gedurende het groene woonevent zijn er diverse workshops en demo's, zoals een krans, lantaarn of decoratief stuk maken. Om 15.00 uur start de workshop kokodama maken met plantjes. De kokodama is een unieke bonsaistijl en overgewaaid vanuit Japan.

Het betreft een speciale bonsaitechniek waarbij de wortels in een bolletje mos groeien. Bij Intratuin Venray kun je hier zelf met deze nieuwste trend aan de slag. Ook aan de kinderen wordt gedacht: om 14.00 uur start de workshop tassen stempelen.

Opgeven voor workshops (tegen betaling) kan via de servicebalie van Intratuin Venray. Woensdagmiddag 26 oktober is er een workshop pompoen snijden.


Gratis proeflessen Mindfulness

Venray | Het Mindfulness Centrum houdt op de zaterdagen 22 oktober en 10 december informatieochtenden over Mindfulness.

Belangstellenden kunnen gratis deelnemen aan een proefles en zelf ervaren hoe het is om deel te nemen en kennis te maken met de oefeningen. Er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen. Van 10.00 tot 11.00 uur is er een proefles voor volwassenen en van 11.30 tot 12.30 is er een proefles voor ouders van kinderen en jongeren. Zo kunnen de ouders zelf ervaren wat een training voor kinderen inhoudt. Er starten in november weer nieuwe trainingen voor volwassenen. In januari begint een nieuwe training voor jongeren met onder andere examenvrees en een cursus voor kinderen tussen acht en elf jaar. Meer informatie en aanmelden via de website www.mindfulnesscentrumvenray.nl.


Specsavers steunt goede doelen

Venray | Stichting Specsavers Steunt start deze maand voor de zevende keer op rij met een nieuwe donatieronde.

Goede doelen in Venray kunnen zich vanaf 17 oktober een maand lang aanmelden om kans te maken op een financiële bijdrage. Na de aanmeldperiode start een stemronde en blijft er uiteindelijk één doel over waarvoor de plaatselijke Specsavers-winkel gaat sparen voor een mooie donatie. Het aanmelden van een goed doel kan via de website van de stichting www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Alle winkels van Specsavers verbinden zich aan een goed doel waarvoor zij samen met hun klanten een jaar lang gaan sparen. De retailketen heeft hier in 2010 een aparte stichting voor in het leven geroepen. Met Stichting Specsavers Steunt wil Specsavers via al haar winkels een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. Inmiddels zijn er al meer dan 1100 lokale doelen die een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen. De stichting keerde de afgelopen jaren in totaal al meer dan twee miljoen euro uit. Dit is inclusief de donaties aan de landelijke doelen, zoals in 2016 Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Reggy van Voorthuysen en Kelly van Seggelen, optiekpartners bij Specsavers Venray: "Met dit initiatief willen we onze lokale betrokkenheid vergroten. We hebben namelijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we op deze manier invullen. Het is heel bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan goed werk. We zijn erg benieuwd welke goede doelen zich dit jaar aanmelden!" Op de website www.stichtingspecsaverssteunt.nl kan elk goed doel gratis een eigen pagina aanmaken waarop zij met tekst, foto- en videomateriaal kunnen vertellen waar zij zich voor inzetten. Daarna is het aan hun achterban om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Aanmelden bij Stichting Specsavers Steunt kan tot en met maandag 14 november 10.00 uur. Op 15 december maakt Specsavers Venray bekend voor welk lokaal doel zij gaat sparen. Voor meer informatie: www.specsavers.nl of www.stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl.


Fairtrade Week

Venray | De Fairtrade Week komt er weer aan van 29 oktober tot en met 6 november.

In deze week wordt weer speciaal aandacht gevraagd voor eerlijke handel, waardoor boeren en handwerklieden elders in de wereld een eerlijke prijs krijgen voor een leefbaar inkomen en 'wij' een goed product kopen. Dit helpt mensen om in eigen land een toekomst op te bouwen. Plaatselijk en landelijk zijn er tal van acties. Alle supermarkten komen weer met fairtrade-aanbiedingen en verspreiden daarvoor een speciale fairtradefolder. In Venray krijgen donderdag 27 oktober weer een aantal Venrayse ondernemers het fairtradehandje en ook opent wethouder Jan Loonen in de etalage van Duthler in de Grotestraat een prijsvraag die betrekking heeft op ondernemers in Venray die fairtradeproducten verkopen of gebruiken. De meeste verkooppunten zijn herkenbaar met het fairtradehandje en een raambiljet. Op 28 en 29 oktober wordt het publiek in de supermarkt van Jan Linders gewezen op de daar aanwezige fairtradeproducten.