Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Workshop natuurschilderen

Heide | Op natuurbegraafplaats Weverslo in Heide is de eerste workshop Natuurschilderen gehouden.

De deelnemers, veelal ongeschoold, werden in de kunst van het aquarelleren ingewijd door docent Roel Sanders. In de omgeving van de natuurbegraafplaats vond ieder een geschikt plekje om aan de slag te gaan.

Later begon het te regenen en werd de workshop in het boshuis voortgezet. Deze geslaagde workshop gaat waarschijnlijk een vast onderdeel worden van het jaarlijkse kunst- en cultuurprogramma, dat de natuurbegraafplaats aanbiedt.


Vlucht naar licht

Horst | Filmtheater Horst presenteert op donderdag 27 oktober om 20.00 uur het theaterstuk Vlucht naar het licht in cultuurcafé Cultuurcafé Cambrinus in Horst.

Het waargebeurde theaterstuk gaat over een Afghaanse jongen die in Italië thuiskomt. Het verhaal over de vlucht van Enayat vanuit Afghanistan heeft de Italiaanse schrijver Fabio Geda geïnspireerd tot het schrijven van In de zee zijn krokodillen. Dit boek diende als basis voor de monoloog die May Rooijakkers heeft gemaakt. José Bartels-Boom neemt op klarinet de muzikale stukken voor haar rekening. De regie is in handen van José Cruijsberg. Reserveren via www.filmtheater.nu.