Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Leunen 7 trots op oranje klompen

Leunen | "Ik spreek de verwachting uit dat dit veiligheidsschoeisel de roem en het aanzien van dit elftal en aanhangers een positieve boost zal geven." Het is slechts een van de zinsneden uit de ludieke speech die pastoor Theo Miedema zondag direct na afloop van het topduel SV Leunen 7 tegen Wittenhorst 9 (0-0) hield.

Vervolgens was hét moment daar: de zegening van het nieuwe voetbalschoeisel, veertien paar oranje klompen, die met de hand zijn gemaakt door teamleider en klompenmaker Carel Jeuken in de clubkleuren van SV Leunen en zijn voorzien van een naam en bijnaam. Leunen 7 zou Leunen 7 niet zijn als de klompen niet op een bijzondere manier in gebruik zouden worden genomen, met een serie strafschoppen. Een wedstrijd op klompen spelen is (nog) een brug te ver. Wel is het team voorzichtig van plan om een keer op klompen een mis van pastoor Miedema te bezoeken. Op vrijdag 21 houden de teamleden een goed-foutparty in D'n Oldtimer, waar ze natuurlijk ook hun nieuwe klompen zullen dragen.

Op Peel en Maas TV was deze week een verslag van de zegening van de klompen te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas.