Afbeelding
Foto:

Mevrouw Philipse-van de Heuvel 100 jaar!

Op 10 oktober 2016 vierde mevrouw Philipse- van den Heuvel haar 100ste verjaardag. Burgemeester Hans Gilissen bezocht mevrouw Philipse- van den Heuvel in Vincentiushof waar zij dit heugelijke feit vierde.

Ook werd er op 10 oktober een Moeraseik geplant in het 'Honderdjarigenbos', gelegen in het stuifzandgebied aan de Parkweg, aan de rand van het vroegere openluchtzwembad. Bij de boom staat nu bordje met daarop de naam en geboortedatum van mevrouw Philipse- van den Heuvel.

In 2011 heeft de gemeenteraad op voorspraak van burgemeester Gilissen het initiatief genomen voor het inrichten van een 'Honderdjarigenbos'. Het is de vijfde boom in het 'Honderdjarigenbos'.

Gezinscoaches Venray: laagdrempelig en voor iedereen

De gemeente Venray gaat de toegang tot jeugdhulp vanaf 2017 anders organiseren. Venray gaat méér werk maken van 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. De gemeente wil ervoor zorgen dat mensen weten waar ze terecht kunnen met vragen en zorgen over opvoeden en opgroeien, vóórdat het problemen worden. Dit doordat gezinscoaches hulpvragen en problemen vroeg signaleren en oppakken.

Bij de gezinscoaches kan iedereen terecht met vragen over opvoeden en/of opgroeien. Dit kan zonder doorverwijzing. Gezinscoaches zijn vanaf volgend jaar vaker aanwezig op plekken waar gezinnen ook vaak komen. Denk aan school, consultatiebureau, huisarts, wijkteams of sportverenigingen. Als er meer specialistische zorg nodig is, dan komt de gemeente in beeld. Een jeugdconsulent van de gemeente brengt in kaart wat de vragen zijn en zoekt samen met het gezin naar passende hulp. De jeugdconsulent volgt van een afstand hoe dat traject loopt, of hulpverleners goed met elkaar samenwerken en of de hulp het gewenste effect heeft.

1 gezin, 1 plan, 1 regisseur

Het doel van de decentralisatie van jeugdhulp naar gemeenten is dat er dichter bij de mensen betere coördinatie is, zodat hulpverleners niet naast elkaar heen werken. Door de verandering van werkwijze kan Venray nog beter invulling geven aan de werkwijze '1 gezin, 1 plan, 1 regisseur'.

Bereikbaarheid gezinscoaches

De komende periode wordt er nog volop aandacht besteed aan communicatie, zodat kinderen en ouders weten hoe en waar ze gezinscoaches vanaf 2017 kunnen bereiken.