Afbeelding

Venraynaren ontmoeten Tutu

Kaapstad | Reisbureau Reishuis.nl is deze week teruggekeerd van een rondreis door Zuid-Afrika met een groep deelnemers uit Venray en omgeving.

Een reis die de deelnemers zich nog lang zullen heugen.

"Geheel onverwacht hebben wij een ontmoeting gehad met aartsbisschop Desmond Tutu in Kaapstad", zegt reisleider Paul Janssen. "Dit nadat we aan het begin van de reis in Soweto zijn huis en dat van Nelson Mandela hebben gezien. Beide Nobelprijswinnaars hebben namelijk in dezelfde straat gewoond. Een van de zonen van Tutu woont er trouwens nog steeds. Toeval bestaat niet, maar het bezorgde ons allen een groot kippenvelmoment dat wij dit hebben mogen meemaken." Desmond Tutu is een geestelijke en mensenrechtenactivist. Hij was de eerste zwarte aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Kaapstad en ontving voor zijn inspanningen in de strijd tegen de apartheid op 16 oktober 1984 de Nobelprijs voor de Vrede.


Peelmuseum open

America | Het Peelmuseum in America is op zondag 23 oktober geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Bezoekers kunnen onder leiding van een gids het museum bekijken en de collectie gereedschap, gebruiksvoorwerpen, films, foto's en andere bezienswaardigheden bewonderen. Dit jaar is het thema Het werkkamp. Er is een maquette gemaakt hoe het er toen uitzag. Kijk voor meer informatie ook op de website www.peelmuseum.nl.