Volleybalsters een set op dreef

Hands Up-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 21-25, 25-14, 25-21 en 25-20

Berlicum | De volleybalsters van ActiveRooy, uitkomend in de tweede divisie D, gingen zaterdagavond onderuit tegen het hoog op de ranglijst geklasseerde Hands Up. In Berlicum won de thuisploeg met 3-1.

Fenne Lomme, de nieuwe aanwinst, maakte een prima debuut als vaste speelster in de selectie. Daartegenover stonden drie geblesseerde speelsters langs de kant: Famke Janssen, Femke Arts en Marleen Oudenhoven. Noodgedwongen moest Anne Janssen daardoor op de middenpositie spelen. Hoewel niet haar vertrouwde positie, kweet Janssen zich uitstekend van haar tak. In het derde competitieduel gingen de gasten uit Venray bijzonder goed van start. De servicepass was uitstekend waardoor ActiveRooy afwisselend kon spelen. Gefocust op een goed resultaat, speelden de gasten beweeglijk en enthousiast. Iris Janssen was, net als de andere aanvalsters goed op dreef, werd goed bediend door Lieke Vervoort en kon veelvuldig scoren. De dames van Hands Up hadden hier geen antwoord op en dit resulteerde dan ook in een setwinst van 21-25. Met het goede gevoel uit de eerste set ging ActiveRooy de tweede set in, maar Hands Up kwam verrassend sterk terug. Tactische ballen van de thuisploeg werden door Venray nauwelijks verdedigd waardoor de thuisploeg maar punten bleef scoren. Aan Venrayse zijde werden veel fouten gemaakt en ook de service was niet meer constant. De goede (service)invalbeurten van Jessica van Doorn (dames 3) konden het verschil niet maken: de tweede set verloor ActiveRooy met 25-14. In de derde en vierde set leek de Venrayse ploeg weer terug te komen op het niveau van de eerste set. ActiveRooy werd weer een gelijkwaardige tegenstander voor de dames uit Berlicum. De wilskracht en de concentratie uit de eerste set kwamen terug. In vergelijking met de wedstrijd tegen Peelpush van vorige week, waren er geen diepe dalen meer, maar hielden de pieken te kort aan. Daardoor kon Berlicum derde set met 25-21 en de vierde met 25-20 binnenhalen. Op zaterdag 22 oktober spelen de Venrayse volleybalsters thuis tegen Havoc. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

Offday Set Up

MVC'64-Set Up 4-0. Setstanden: 25-17, 25-16, 25-23 en 25-17.

Maashees | De volleybalsters van Set Up gingen zaterdag in de eerste klasse E hard onderuit tegen MVC'64. In de sporthal De Zevensprong in Maashees was de thuisploeg een maatje te groot voor de gasten: 4-0. Set Up had een complete offday. In de eerste set namen de gasten nog wel een voorsprong (7-8), maar door een slechte servicepass en ongeconcentreerd spel keken de meiden van coach Bart Schmeits de rest van de set steeds tegen een achterstand aan en via 15-11 en 20-13 werd de set uiteindelijk verloren met 25-17. De tweede set was een kopie van de eerste. Set Up keek opnieuw tegen een achterstand aan en via 6-5 liepen de dames uit Maashees uit naar een 17-8 voorsprong. Ook nu kreeg de jonge Meerlose ploeg de servicepass niet onder controle, en als dat al wel lukte hadden ze veel te veel moeite om de juiste keuzes te maken om de punten binnen te slaan. MVC'64 had het blok goed staan en pakte verdedigend veel ballen. Dit resulteerde opnieuw in setwinst: 25-16. In de derde set herstelden de gasten zich en kwamen via 13-13 en 17-17 zelfs op voorsprong: 21-22. De thuisploeg profiteerde vervolgens van persoonlijke fouten en verkeerde keuzes aan de zijde van Set Up en pakte alsnog de set: 25-23. In de vierde set keek Set Up al snel tegen een royale achterstand aan (15-9), kwam terug tot 16-14, maar verloor opnieuw met 25-17.

Op zaterdag 22 oktober ontvangt Set Up in sporthal 't Brugeind in Meerlo Avance 2. Aanvang 19.00 uur.

Podiumplaats Huibers in China

Oirlo | Romé Huibers uit Oirlo heeft tijdens wedstrijden in China het podium bereikt bij de quads. Huibers behaalde in de eerste manche een tweede plaats. In een modderige tweede manche wist Huibers een vijfde plaats te behalen. Hiermee werd hij in totaal derde in het dagklassement. Huibers verbleef in China op uitnodiging van de Chinese motorcrossbond en de KNMV. Tijdens NK-wedstrijden in Heeswijk behaalde Amber Simons (Well) een vierde plaats bij de 85cc kleine wielen. Hiermee eindigde zij net voor Nick van Loon (Meerlo) die vijfde werd. Het beste resultaat was voor Tino Broere uit Wanssum. Broere rijdt normaal bij de MX 2 nationalen, maar reed voor deze gelegenheid een wedstrijd bij de MX open nationalen. Met een vierde plaats in het dagklassement mag hij terugkijken op een geslaagde dag.

De belangrijkste uitslagen:

Dengzou, China: Quads: 3. Romé Huibers (Oirlo)

Heeswijk MON (za): 85cc kleine wielen: 4. Amber Simons (Well). 5. Nick van Loon (Meerlo)

65cc grote wielen: 7. Sidney van der Aa (Leunen)

Heeswijk MON (zo): MX open nationalen: 4. Tino Broere (Wanssum).

Quad experience, Heerde: 1. Joe Maessen (Ysselsteyn). 6. Johan Gommans (Oirlo). 9. Job Smits (Ysselsteyn).

MGC Venray

Venray | Op de eerste speeldag van de indoorcompetitie, die op de nieuwe banen in Heide werd gespeeld, had iedereen last van aanpassingsproblemen en dat bleek ook uit de scores. Jan Engels bleek het vizier het scherpst te hebben staan en werd met 81 slagen over drie ronden dagwinnaar. Zijn laagste ronde was 26 slagen. Op de tweede plaats volgde de goed spelende Gerrit Janssen met 87 slagen. Gerrit Vermeulen legde met 94 slagen beslag op de derde plek. Ook Jan van der Haghen kwam goed uit de verf met 97 slagen en werd daarmee vierde vóór Gerrie Janssen met 99 slagen. Gerrit Vermeulen tekende met 24 slagen de laagste ronde van de dag. In de stand nam Jan van der Haghen de leiding met een verbetering van 3,57 procent. Gerrit Janssen staat op plaats twee met een verbetering van 3,01 pct. Bets Wilms wist haar gemiddelde met 2,78 pct. te verbeteren en neemt daardoor de derde plaats in.