De Venrayse middenvelder Danny Pelzer speelt de bal tussen twee tegenstanders van Geldrop in. Foto: Simone Swinkels

Jong Venray mist duelkracht

Venray-Geldrop 3-6 (0-6).

Doelpunten: 9. Coen Jansen 0-1; 33. Coen Jansen 0-2; 35. Sidney Gakpo 0-3; 40. Nick Kuylaars 0-4; 42. Sidney Gakpo 0-5; 43. Sidney Gakpo 0-6; 53. Armend Shala 1-6; 65. Armend Shala 2-6; 72. Wesley Deenen 3-6. Scheidsrechter: Kox (Maastricht). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Ruud Verhappen (Geldrop).

SV Venray: Strumpen; Van Dijck, Gielens, Vergeldt en Van der Waerden; Pelzer, Stiphout en Koenen; Deenen, Shala en Kleuskens (73. Tastan).

Door Henk Willemssen

VENRAY | Na een blamerende 0-6 achterstand bij rust leed Venray een 3-6 thuisnederlaag tegen Geldrop in de eerste klasse D. De superjonge Venrayse ploeg, met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar, incasseerde binnen tien minuten voor rust liefst vijf tegentreffers. Na de thee herstelden de Venraynaren zich en wisten een groter debacle af te wenden.

Na de 1-2 zege bij Schaesberg wilde trainer Stef Sijbers zijn winnende elftal zo veel mogelijk intact houden. Aanvoerder Angelo van Mil, die vorige week uitviel met een heupblessure, was niet inzetbaar. Op zijn positie speelde de 17-jarige junior Rowan Vergeldt die zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

"We hebben ervoor gekozen het elftal niet om te gooien", zei Sijbers. "We kiezen voor de opleiding. Dan kunnen we een keer flink op onze bek gaan zoals vandaag gebeurde."

In de voorhoede ontbrak Dimitris Touratzidis. De Griekse spits is op zijn vroegst pas eind november hersteld van zijn knieblessure.

Op een zonovergoten herfstzondag zocht Geldrop vanaf de aftrap de aanval. De onervaren Venrayse formatie raakte al snel in de verdrukking. Het ontbrak aan routine en aan een leider op het veld. Er ging veel mis bij de rood-witten die simpelweg te licht waren. "Nu Angelo is weggevallen is er niemand binnen de lijnen die de andere spelers kan coachen", zag ook Sijbers.

Na negen minuten kopte Coen Jansen de openingstreffer binnen: 0-1. Daarna miste Jansen nog twee goede kansen. Na een halfuur kroop de thuisploeg wat uit zijn schulp. Een schot van Joy Koenen, half gekeerd door de doelman, was het eerste gevaar.

Nadat Coen Jansen in de 33e minuut toch zijn tweede treffer scoorde (0-2), stortte Venray helemaal in. De thuisploeg werd op het middenveld compleet overlopen en de achterhoede werd telkens eenvoudig uitgespeeld.

De Venraynaren misten duelkracht en de bezoekers uit Geldrop sloegen genadeloos toe. Binnen tien minuten veranderde de stand van 0-1 in 0-6. Het rustsignaal van arbiter Kox kwam als een bevrijding voor de aangeslagen Venraynaren die ontgoocheld het kleedlokaal opzochten.

Enkele trouwe supporters hielden het halverwege al voor gezien. Ze gingen naar huis of ze bleven in de kantine.

Met Wesley Deenen voorop betrad Venray na rust als eerste het veld. Sijbers wees geen schuldigen aan en liet zijn falende elftal intact.

"De wedstrijd was toch gelopen. Dan kun je de spelers beter de ervaring geven door dit te ondergaan", verklaarde Stef Sijbers. "We moesten na rust veel meer agressie tonen. De meeste goals ontstonden doordat we de duels niet aangingen. En we leden op het middenveld ontzettend veel balverlies."

Met de riante 0-6 voorsprong kon Geldrop het rustiger aandoen. Terwijl Venray nog wat goed te maken had. Het pleit voor de rood-witten dat ze nog iets probeerden te maken van de tweede helft die uiteindelijk met 3-0 gewonnen werd.

Uit een voorzet van Wesley Deenen scoorde Armend Shala de 1-6. Tien minuten later verraste Deenen met een hoge bal bijna sluitpost Milan Lebens. Direct daarna ging Shala alleen op het doel af, omspeelde de keeper en schoot de 6-2 binnen.

Venray kreeg de smaak te pakken en Geldorp wist geen antwoord meer. Op aangeven van Ron Kleuskens bracht Wesley Deenen de stand op 6-3. Er kwamen nog riante kansen op de 6-4 maar Deenen en Shala misten het doel.