Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Panda's: actie voor geleidehonden

Venray | De Panda's van scouting De Peelspeurders Venray leverden een bijzonder grote verzameling plastic doppen in bij het verzamelpunt van KNGF Geleidehonden. Een bestelwagentje was nodig om de grote hoeveelheid doppen te vervoeren.

Annemarie LaHaye van verzamelpunt KNGF was blij verrast. "Zo'n grote bijdrage ineens ontvang ik maar zelden!" De doppen worden aangeboden aan de verwerkingsindustrie die er een vergoeding tegenover stelt. De opleiding van een geleidehond kost 5000 euro. Hiervoor zijn 8 miljoen doppen nodig. Met de bijdrage van de Panda's ter grootte van ongeveer 10 grote vuilniszakken vol komt de opleiding van een nieuwe pup tot geleidehond weer met flink wat stappen dichterbij.

De Panda's hebben op verschillende manieren de doppen verzameld. Eén scout heeft op de instelling waar zij woont fanatiek doppen, deksels en ander plastic sluitmateriaal verzameld. Daar hielpen ze enthousiast mee om haar doel te behalen. De anderen hebben thuis, bij familie en kennissen ingezameld. En er is behoorlijk wat in de natuur opgepikt. Want plastic afval kom je helaas overal tegen. Ze gaan met het verzamelen door. Iedereen kan natuurlijk meedoen. Er zijn verschillende inzamelpunten in de regio. Mevrouw LaHaye is dat voor Horst-America en ook in Venray zijn plannen om een inzamelpunt op te richten. Deze doppen zijn in ieder geval goed terechtgekomen. Geleidehonden zijn hard nodig en kunnen voor verschillende doelgroepen worden ingezet: als hulphond, blindegeleidehond, contacthond voor kinderen met ASS en buddyhond voor mensen met PTSS. Meer weten? Kijk op www.geleidehond.nl


De Panda's zijn jongvolwassen scouts met een beperking. Ze hebben hun eigen programma en bijeenkomsten, afgestemd op hun mogelijkheden en interesses, maar draaien volwaardig mee in het gehele scoutingprogramma. Zij leren alle scoutingvaardigheden, gaan op kamp en verrichten nuttige acties, zoals dit verzamelinitiatief bijvoorbeeld. Contact: De Peelspeurders Venray: info@peelspeurders.nl, of kijk op de website www.peelspeurders.nl.


In Memoriam Concert

Blitterswijck | Petra Duijkers Uitvaartverzorging in Blitterswijck houdt op zondag 23 oktober een In Memoriam Concert in de kerk in Blitterswijck.

Het concert wordt gegeven door Vocalgroup Angels Rule en begint om 15.00 uur. verder zingt Wieneke Verkoijen enkele liedjes. Kaarten reserveren kan via www.petraduijkers.nl, e-mail info@petraduijkers.nl of telefoon 06-23611350.