Fanclubdag Wout Poels

Blitterswijck | In Blitterswijck vindt zaterdag 22 oktober weer de jaarlijkse fanclubdag van Wout Poels plaats. Met als middelpunt uiteraard dé winnaar van het wielermonument Luik-Bastenaken-Luik: Wout Poels.

Het vier bij vijf meter grote finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik heeft Wout Poels cadeau gekregen van het Deurnese bedrijf Movico tijdens het onlangs gehouden en drukbezochte Wielercafé in Horst. Dat doek krijgt een prominente plek op het dorpsplein en daarvoor komen de blokken 1, 2 en 3. Bezoekers kunnen daarop staan en zich laten fotograferen. Er zijn tijdens deze fanclubdag diverse activiteiten voor jong en oud, zoals een e-biketoertocht van 35 km, een trainingsrit met Wout Poels van 60 km en een wielerclinic voor jeugdigen, verzorgd door Wielerschool Noord-Limburg, een meet-and-greet met de Sky-renner en de verkiezing van de fan van het jaar.

Nieuw is dat de officiële Sky-hometrainers van Wahoo op het dorpsplein aanwezig zijn waarop tijdens de Tour de France Chris Froome en Wout Poels zich warm fietsten. In café De Zwart, het clublokaal van de fanclub, worden doorlopend videobeelden vertoond van de hoogtepunten van de prestaties van Wout Poels dit jaar. Bovendien heeft de fanclub nieuwe shirts en petjes.

De fanclubdag wordt traditioneel afgesloten met de Tour de Blitterswijck voor kinderen tot en met groep 8 van het basisonderwijs. Wout Poels fietst tijdens deze ronde voorop. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een Sky-herinnering. De presentatie van de fanclubdag is in handen van Gerda van Stelten uit Venray en Kevin Wolters uit Blitterswijck. De entree is gratis. Wout Poels blikt terug op een fantastisch seizoen, waarin hij niet alleen Luik-Bastenaken-Luik won, maar als meesterknecht ook Chris Froome wederom naar de Tourzege loodste.

Tevens won hij d eerste etappe, een individuele tijdrit, de vierde etappe en het eindklassement in de Ronde van Valencia, de vijfde rit in de Ronde van Catalonië en de zesde etappe in de Ronde van Groot-Brittanië. "Na de fanclubdag fiets ik nog één wedstrijd in Japan en dan heb ik even vakantie. In december beginnen we weer met de trainingen. Ik weet nog niet welke wedstrijden en rondes ik het volgend jaar voor Sky ga fietsen. Ik zou best kopman willen zijn in een van de grote rondes. En als Chris Froome mij nodig heeft in de Tour, ben ik van de partij. Het is nog even afwachten", aldus Wout Poels.

Programma fanclubdag:

11.30 uur: Start van de toertocht voor e-bikers door voorzitter Jos Waals;

12.00 uur: Start van de trainingsrit met Wout Poels voor amateurs die fan zijn;

14.00 uur: Aanvang programma in het clublokaal café De Zwart en op het dorpsplein van Blitterswijck.


Winterserietocht natuurvrienden

merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden uit Merselo houdt op zondag 23 oktober de eerste wandeltocht van de winterserie van drie tochten.

De start is vanuit café Den Tommes aan het Grootdorp 40 in Merselo. De afstanden en vertrektijden: 5-10 km. (8.00-13.00 uur), 20-15 km. (8.00-12.00 uur), 30 km. afstand (8.00-9.30 uur). De 5 kilometerrouteloopt rond Merselo, langs het Loobeekdal en de hoge esgronden. De afstanden 10, 15, 20 en 30 kilometer lopen via het Loobeekdal naar de bossen van het gebied Vlakwater, om vervolgens koers te zetten naar het Odapark. Net buiten dit park is de eerste rustpost. Vanuit het St. Odapark loopt de route via het Engels oorlogskerkhof naar de Hiept, waar de routes van 10 en 15 kilometer zich splitsen van de routes van 20 en 30 km. De afstanden van 20 en 30 km vervolgen hun tocht naar het St. Annaterrein. Op dit terrein is de tweede rustpost. Na de rust zetten de wandelaars koers richting het industrieterrein Smakterheide. Hier splitsen de afstanden zich van elkaar. De 20 kilometerafstand loopt via de Spurkt en Hanseberg naar de bossen bij de schutterij, om vervolgens koers te zetten richting de finish. De route van 30 kilometer loopt via industrieterrein Smakterheide richting hotel Asteria en voorbij de begraafplaats linksaf de Boshuizerbossen in.

Na omzwervingen door deze bossen wordt koers gezet richting Smakt. Aan de Pelgrimslaan is een rustpost ingericht. Na het verlaten van deze rustpost loopt de route via de Loobeek richting Spurkt, waar de samenvoeging met de route van 20 kilometer plaatsvindt.


Wandelen met ATV Venray

Venray | Bij ATV Venray bestaat de mogelijkheid tot recreatief en conditioneel wandelen.

De recreatieve wandelingen vinden plaats op zondag- dinsdag- en vrijdagmorgen vanaf 9.30 uur. De wandelingen zijn in een gebied van maximaal 25 kilometer rondom Venray en maximaal 10 kilometer lang. De start is vanaf clubhuis ATV Venray aan de Sportlaan 1. De conditionele wandelingen zijn op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur.

Ook hiervan is de start bij het clubhuis. Maandelijks vindt ook een Nordic Walking plaats en ook deze start vanaf het clubhuis. Interesse? Aanmelden kan via e-mail info@atvvenray.nl.er. Alle wandelingen worden gedaan onder begeleiding en in groepsverband. Meer informatie via de website www.atvvenray.nl/wandelen.


Oud papier

Venray | ATV Venray haalt op woensdag 26 oktober oud papier op bij bewoners van de straten Zandakker, Schutsboom, Vendel, Groenewoltsepad, Kruisstraat, St. Franciscuslaan, St. Antoniusstraat, Paterslaan e.o. en de straten in Molenklef, Vlakwater, omgeving Werckenslaan, Aan den Dril e.o. Merseloseweg. Het verzoek is om het papier uiterlijk om 18.30 uur in dozen of gebundeld aan de straat gereed te zetten. Ook bestaat iedere vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur de gelegenheid om het oud papier, gebundeld of in dozen, te deponeren in de papiercontainer, die geplaatst is aan de Weg in den Berg, hoek Veltumse Kleffen/Kulutweg.