Afbeelding

Cheque voor Speelgoedbank

Venray | Kiwanis Club de Rooyse Ladies heeft op donderdagavond voor de derde maal een filmavond gehouden. Dit keer met als thema Voeding waar je brein van smult. De Speelgoedbank ontving een cheque van 2000 euro die zij goed kan gebruiken voor de realisatie van Sinterklaasgeschenkjes in Venray.

Tijdens de filmavond werden de gasten getrakteerd op een driegangen diner dat zowel voedend als prikkelend was voor het brein. Via de menukaart werd kort uitleg gegeven over de invloed van voeding op het brein. Het thema van de avond was gekoppeld aan de film Iris.

Deze film vertelt het verhaal van een professor die na 40 jaar zijn vrouw, tevens professor aan de Universiteit van Oxford, langzaam ziet veranderen door de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Haar man is genoodzaakt haar te helpen maar raakt gefrustreerd door de verslechtering van haar gezondheid en de verandering van haar persoon. Voorafgaand aan deze filmavond plaatsten de Rooyse Ladies regelmatig breinkrakers op sociale media. Het continue stimuleren van het brein en goede voeding kunnen bijdragen aan het vertragingsproces van bijvoorbeeld dementie. Tijdens de filmavond werden de aanwezigen ook extra uitgedaagd door deel te nemen aan de braingame, waarvoor een extra kaartje op de avond gekocht kon worden, die bestond uit een aantal breinkrakers.

Grote winnaar van deze braingame was Irene Michiels die een dinercheque van restaurant De Beejekurf won. Verder waren er prijzen van PLUS en Roojboek. De opbrengst ging volledig naar Speelgoedbank Venray. President Sabine Slagter (rechts op de foto) is trots op de mooie opbrengst die zij op deze avond aan de penningmeester van de Speelgoedbank, Wilja Brokking (midden op de foto), kon overhandigen. De Speelgoedbank heeft een eigen winkeltje in De Clockert aan de Merseloseweg in Venray.


Cursus Psychiatrie en/of verslaving in de familie

Venray | De afdeling Preventie van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg start op woensdagavond 9 november met de cursus Psychiatrie en/of verslaving in de familie in Venlo. De negen bijeenkomsten zijn bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een psychische stoornis en/of verslaving. Het doel van de cursus is te voorkomen dat naasten overbelast raken door de zorg voor en om deze persoon. Informatie & aanmelding: Informatiepunt Vincent van Gogh, telefoon (0478)527066 of e-mail informatiepunt@vvgi.nl.