Een schutting camoufleert straks de braakliggende hoek Paterslaan-Kruisstraat.
Een schutting camoufleert straks de braakliggende hoek Paterslaan-Kruisstraat. Foto: Henk Willemssen

Schutting lelijke hoek

VENRAY | Er komt een schutting rondom het braakliggende terrein op de hoek Paterslaan-Kruisstraat. De verloederde plek is een doorn in het oog van omwonenden en de wijk de Vergeten Driehoek.

Het CDA stelde vorige week vragen in de commissievergadering. Vijf jaar geleden werd cafetaria Anytyme getroffen door een grote brand. Daardoor moest ook het aangrenzende café 't Podium worden gesloopt.

Volgens wethouder Jan Loonen (CDA) hebben de eigenaren van Anytyme verzekeringsgeld ontvangen voor herbouw. Tot nu toe is er alleen de fundering gestort. "Er is een impasse ontstaan", erkende Loonen. "Blijkbaar hebben de eigenaren de centen niet om de bouw te hervatten. We kunnen als gemeente wel druk uitoefenen, maar dat is lastig als het geld op is." De gemeente is eigenaar van de aangrenzende locatie van 't Podium. Hiervoor ligt een bouwplan klaar. "We hebben overwogen het perceel van Anytyme erbij te kopen", zei Loonen. "Maar dat gaat tonnen kosten. Gezien de situatie op de woningmarkt zien we ervan af." Ook het intrekken van de bouwvergunning lost het probleem niet op, aldus de wethouder. "We hebben daarom gekozen voor de minst slechte optie."

Op het trottoir rondom het terrein wordt een twee meter hoge houten schutting of een hekwerk met begroeiing geplaatst. Loonen: "Dit kan binnen enkele weken gebeuren. Dan is deze lelijke plek aan het zicht onttrokken."