Cornfiel Kroon jr. (2e van rechts) in een verbeten duel. Guido Pop kijkt op de achtergrond toe. Foto: Henk Lammen

Hockeyderby: 13 treffers

Venray-Horst 7-6 (4-2). Doelpunten Venray: Guido Pop en Cornfiel Kroon jr. (beiden 3x) en Roy de Rijk.

Venray | In de derde klasse won Venray in een ware hockeythriller de derby tegen Horst: 7-6. Door de zege kan Venray weer voorzichtig het vizier naar boven richten in de derde klasse. Horst daarentegen staat voorlaatste en is in directe degradatiezorgen beland.

Door Henk Lammen

De ingrediënten voor een heerlijke pot hockey waren zondag volop aanwezig op sportpark De Wieën in Venray. Een stralend najaarszonnetje en twee ploegen die met aanvallende intenties het veld betraden. In een vloek en een zucht was dan ook de brilstand van het scorebord verdwenen. De thuisploeg gaf vanaf de eerste minuut vol gas en stond binnen tien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt kwam op naam van Roy de Rijk. Hij tipte een bal die hard de cirkel werd ingeslagen keurig binnen: 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak. Guido Pop scoorde subtiel met een prachtige push in de verre kruising en liet de Horster doelman volstrekt kansloos. Wie dacht dat Venray al vroeg in de wedstrijd de beslissende tik had uitgedeeld, kwam bedrogen uit. Horst toonde enorm veel veerkracht en kwam door twee treffers op rij al snel weer langszij: 2-2. De thuisploeg, wakker geschud door de dadendrang van de gasten, stelde nog voor rust orde op zaken. Met een fraai backhandschot bracht Pop met zijn tweede treffer Venray weer aan de leiding, waarna Cornfiel Kroon jr. met een hard ingeslagen strafcorner de ruststand op 4-2 bepaalde. Waar de eerste helft al bol stond van de spanning, daar werden de vele toeschouwers na de thee getrakteerd op de ene naar de andere treffer. Het eerste signaal werd afgegeven door de gasten uit Horst. Venray begon enorm slordig na rust en Horst profiteerde met twee treffers optimaal en kwam al vrij snel via enkele prachtige aanvallen weer langszij: 4-4. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Stan Deeks passeerde op rechts bijzonder fraai enkele tegenstanders en kon nog net Cornfiel Kroon jr. te bereiken. Kroon wist wel raad met dit buitenkansje en liep net op tijd in om de bal binnen te tippen: 5-4. Opnieuw op achterstand was Horst echter niet geknakt. Via een snelle aanval kwamen de gasten opnieuw op gelijke hoogte. Venray schakelde vervolgens een tandje bij en kwam door de gevaarlijke aanvalstandem Pop en Kroon jr. opnieuw op voorsprong. Pop bediende eerst Kroon jr. die de bal hard in de rechterhoek schoot (6-5), waarna Pop met zijn derde treffer van de dag, een mooie sleeppush in de korte hoek, het duel leek te beslissen: 7-5. In de slotfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Toch wisten de gasten nog een keer terug te komen met hun zesde treffer. In de slotminuut ging uit een strafcorner de bal nog rakelings voorlangs, waarna uitblinker Pop triomfantelijk met een luide kreet en de armen in de lucht, de zege van zijn ploeg kon begroeten. "We gaven vandaag veel te veel kansen weg", aldus middenvelder Stan Deeks toen de stofwolken van een memorabele hockeyderby waren opgetrokken. "Gelukkig creëerden we volop kansen waardoor we uiteindelijk toch verdiend winnen. De punten tellen", zei Deeks met een brede lach. Ploeggenoot Guido Pop kon alleen maar genieten. Van de zege, maar ook van het spel van beide ploegen. "Wat een pot hè. Echt niet normaal, zo spannend."

Komend weekend zijn beide ploegen vrij. Op zondag 30 oktober hervat Venray de competitie met een uitwedstrijd tegen Scoop, met vijftien punten uit zes duels de koploper in de derde klasse.